Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Zakenkrant The Wall Street Journal had op basis van ingewijden al gemeld dat er uitstel zou komen.
smartphonescherm
© Samsung
Samsung

Volgens Samsung moest de smartphone met een prijskaartje van bijna 2000 dollar eigenlijk volgende week vrijdag op de Amerikaanse markt worden uitgebracht. Slechts enkele dagen daarvóór is er nu uitstel, wist The Wall Street Journal al te melden. Bij testversies van het toestel kwamen namelijk problemen met het opvouwbare scherm aan het licht, zoals scheurtjes en daarmee uitval van de beeldweergave.

Extra interne testen nu

Deze schermbeschadiging is opgetreden bij regulier gebruik, bezweren de testers. Enkele reviewers hadden de beschermende plastic bovenlaag van het scherm afgepeuterd. Zij dachten - ten onrechte - dat het een regulier plastic afdeklaagje was, zoals veel smartphones vanuit de fabrikant opgeplakt hebben en die bij ingebruikname inderdaad verwijderd kan worden.

Samsung gaat nu extra interne testen met het toestel uitvoeren. Een nieuwe datum voor de lancering van de Galaxy Fold meldde het bedrijf niet. In de komende weken wil Samsung met een nieuw tijdstip naar buiten komen.

Haastige spoed

Begin september vorig jaar heeft CEO D.J. Koh van Samsung Mobile publiekelijk gesteld dat het bedrijf dat jaar nog met een vouwbare smartphone op de markt zou komen. Daarmee bevestigde hij rondgaande geruchten dat de smartphonemaker aan een dergelijk toestel werkt. De toen geuite deadline is dus echter niet gehaald, én de release van de Galaxy Fold loopt nu verdere vertraging op.

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7, waarbij de batterij van de smartphone in brand kon vliegen. Dit toestel werd uiteindelijk door Samsung uit de handel gehaald.

Na Note 7

Tijdens dat voorgaande debacle met een Galaxy-smartphone gingen er al berichten rond dat de fabrikant zichzelf had opgejut met (brandgevaarlijk blijkende) Note 7. De concurrerende iPhone 7 van Apple was qua uiterlijk niet heel vernieuwend en daar wilde Samsung van profiteren door zijn grotere Note 7 vlot op de markt te brengen. Hierdoor zou de ontwikkeling te haastig zijn geweest, om opgelegde interne deadlines maar te halen.

Update:

Ondertussen zou Samsung ook druk doende zijn om reviewexemplaren van de Galaxy Fold in te zamelen. De toestellen die het bedrijf ter beschikking heeft gesteld aan testers worden allemaal weer teruggevorderd, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde bron.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in