Overslaan en naar de inhoud gaan

Vodafone kiest voor VMware

Telecomprovider Vodafone heeft een deal met VMware gesloten waarmee het bedrijf toegang krijgt tot een reeks producten van VMware. De overeenkomst, formeel een ‘software licencing agreement’ werd vanmorgen bij de opening van VMworld in Barcelona bekend gemaakt.
Vodafone

Het belangrijkste onderdeel van de deal is dat Vodafone partner wordt bij VMware’s wereldwijde uitrol van Network Functions Virtualization (NFV). NFV is VMware’s oplossing voor het snel, en locatie-onafhankelijk opzetten van gevirtualiseerde platforms.

Telecomproviders bieden steeds meer netwerkfuncties aan, wat hen noopt hun onderliggende infrastructuur flexibel te maken. Een van de manieren daarvoor is werken met software-defined, gevirtualiseerde platforms. Vodafone zal VMware vCloud NFV inzetten om ondersteunende services van verschillende aanbieders op één virtueel platform aan te bieden.

Geen exclusieve overeenkomst

Analisten verwachten dat VMware binnen afzienbare termijn soortgelijke deals met andere telecomproviders zal afsluiten. Daarmee verbreedt de onderneming zijn werkterrein ook naar de telecomsector. Andersom hebben alle telecomproviders met het oog op de nieuwe 5G netwerken naarstig behoefte aan technieken om hun infrastructuur snel en flexibel te kunnen opschalen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in