Innovatie & Strategie

Branche
Vodafone

Vodafone kiest voor VMware

Vodafone gaat VMware's platform voor Network Functions Virtualization gebruiken voor het aanbieden van diensten aan klanten.

12 september 2017

Vodafone gaat VMware's platform voor Network Functions Virtualization gebruiken voor het aanbieden van diensten aan klanten.

Telecomprovider Vodafone heeft een deal met VMware gesloten waarmee het bedrijf toegang krijgt tot een reeks producten van VMware. De overeenkomst, formeel een ‘software licencing agreement’ werd vanmorgen bij de opening van VMworld in Barcelona bekend gemaakt.

Het belangrijkste onderdeel van de deal is dat Vodafone partner wordt bij  VMware’s wereldwijde uitrol van Network Functions Virtualization (NFV).  NFV is VMware’s oplossing voor het snel, en locatie-onafhankelijk opzetten van gevirtualiseerde platforms.

Telecomproviders bieden steeds meer netwerkfuncties aan, wat hen noopt hun onderliggende infrastructuur flexibel te maken. Een van de manieren daarvoor is werken met software-defined, gevirtualiseerde platforms. Vodafone zal VMware vCloud NFV inzetten om ondersteunende services van verschillende aanbieders op één virtueel platform aan te bieden.

Geen exclusieve overeenkomst

Analisten verwachten dat VMware binnen afzienbare termijn soortgelijke deals met andere telecomproviders zal afsluiten. Daarmee verbreedt de onderneming zijn werkterrein ook naar de telecomsector. Andersom hebben alle telecomproviders met het oog op de nieuwe 5G netwerken naarstig behoefte aan technieken om hun infrastructuur snel en flexibel te kunnen opschalen

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.