Overslaan en naar de inhoud gaan

VMware het meest gebruikte virtualisatieplatform

Dit blijkt uit een analyse van Computer Profile op basis van circa 3500 gesprekken met IT-verantwoordelijken. Op de tweede plaats staat Microsoft met 19 procent, direct gevolgd door Citrix met ruim 7 procent. In het afgelopen jaar is het aandeel van Microsoft met circa 5 procent gestegen en dat van Citrix ongeveer gelijk gebleven.

De verschillen tussen de onderscheiden marktsegmenten zijn relatief beperkt. Citrix kent haar sterkste positie in het publieke domein, terwijl Microsoft juist bij medium sized businesses het grootste aandeel heeft.

Opvallend is dat binnen de non-profitsector het meest gebruik wordt gemaakt van software voor servervirtualisatie (circa 90 procent). In de transportsector ligt het gebruik het laagst. Hier geeft drie op de vijf locaties aan servervirtualisatie toe te passen.

Ook op de desktop

Het gebruik van virtuele desktops lijkt nu snel aan populariteit te winnen. In 2013 gaf een kleine 10 procent aan te beschikken over oplossingen voor desktopvirtualisatie. Nu is dat gestegen naar bijna een kwart van de locaties.

De snelste stijgers zijn overheidsinstellingen en het onderwijs. Zo is er een sterke stijging te zien in het gebruik van virtuele desktops onder Nederlandse gemeenten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in