Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtualisatiespecialist Parallels ingelijfd door Corel

De oudgediende ICT-leverancier Corel voegt een nieuw bekend product toe aan zijn portfolio. De maker van Photoshop-alternatief Paint Shop Pro had al Excel-tegenhanger Quattro Pro en aloud Word-concurrent WordPerfect, naast nog compressieprogramma WinZip en diverse andere pc-programma's. Daar komt nu Parallels bij dat virtualisatiesoftware biedt voor Windows en macOS, maar ook voor Linux, Android en cloudomgevingen.
virtualisatie
© Parallels
Parallels

Parallels geniet veel bekendheid bij Mac-gebruikers met zijn software voor desktopvirtualisatie. Daarmee valt Windows te draaien bovenop macOS, waarbij de Parallels-software zorgt voor vergaande integratie tussen de twee verschillende besturingssystemen. Corel stelt in zijn overnameverklaring dat het Parallels Desktop for Mac al jaren aanprijst aan zijn klanten; voor diegenen die Windows-software zoals tekenpakket CorelDRAW willen draaien op een Mac.

Van Windows op Mac naar VDI

Corel neemt Parallels nu over en krijgt daarmee de hele productlijn van die firma in handen. Dit omvat het Mac-pakket voor desktopvirtualisatie, de apart aan te schaffen Toolbox, maar ook de zwaardere serversoftware RAS (Remote Application Server) voor toegang op afstand tot gevirtualiseerde applicaties, draaiend op virtuele machines. De koper begeeft zich hiermee op het terrein van VDI (virtual desktop infrastructure).

Werknemers van gebruikende bedrijven kunnen daarmee veilige toegang tot applicaties, desktops en data krijgen, ongeacht de werklocatie of het device dat ze gebruiken. RAS bedient Windows-computers, Macs, iPads, iPhones, Android-smartphones, Chromebooks, Linux-systemen, Raspberry Pi-microcomputers en in wezen elk apparaat dat een browser draait die HTML5-capabel is.

Merkenverzamelaar

De CEO's van beide bedrijven verklaren in het persbericht dat de overname van complementaire aard is en dat de twee firma's een gedeelde visie hebben. Investeringsmaatschappij Vector Capital, die achter Corel zit, voorziet de volgende fase van groei voor het bedrijf dat al een flinke collectie aan bekende merknamen heeft. Naast WordPerfect, Quattro Pro, Paint Shop Pro en WinZip omvat dit CorelDRAW, MindManager, Pinnacle Studio, Painter, WinDVD en AfterShot Pro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in