Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter schrapt ineens ontwikkelaarsconferentie Chirp

Twitter heeft een streep gezet door zijn ontwikkelaarsconferentie Chirp. De conferentie zou op 16 november - dus over zo'n twee weken - plaatsvinden.
Twitter
© Shutterstock
Shutterstock

De keuze om de conferentie te schrappen, is opvallend aangezien het bedrijf pas afgelopen juni besloot om dat grote evenement terug te brengen. Chirp vond voor het eerst in 2010 plaats, maar werd een jaar later al direct weer stopgezet, schreef TechCrunch destijds. In juni dit jaar zei het bedrijf echter dat het de relatie met de ontwikkelaarsgemeenschap weer opnieuw wilde opbouwen en Chirp moest daarbij gaan helpen.

Maar nu zegt Twitter op zijn eigen platform dat de conferentie toch niet doorgaat. Een duidelijke reden geeft het daar niet voor. Het bedrijf zegt alleen dat er aan een aantal dingen wordt gewerkt die het binnenkort graag met de gebruikers deelt. Wel worden de winnaars van de Chirp Developer Challenge - een wedstrijd voor ontwikkelaars met prijzen van 10.000 dollar - nog aangekondigd.

Bronnen: veel personeel ontslagen

Twitter ondergaat veel veranderingen nu miljardair Elon Musk het bedrijf in handen heeft. Eerder deze week bleek al dat de meerderheid van het personeel dat rond verkiezingen moet controleren op desinformatie en andere pogingen het kiesproces te beïnvloeden niet meer bij de tools kan die nodig zijn voor dit werk. Als gevolg daarvan kan bijna niemand meer veranderingen aanbrengen aan de code van Twitter.

Ingewijden zeggen tegenover Bloomberg bovendien dat vrijdag de eerste grote ontslagronde bekend wordt gemaakt. Daarbij wordt volgens de bronnen flink in het personeelsbestand gesneden: 3.700 van de 7.500 werknemers zouden hun banen verliezen. Op die manier moeten de kosten verlaagd worden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in