Beheer

IT beheer
Tweede Kamer

Tweede Kamer en gemeenten hadden last van storing Microsoft

Ook storing Rabobank hangt mogelijk met Microsoft-problemen samen.

25 januari 2023

Ook storing Rabobank hangt mogelijk met Microsoft-problemen samen.

Een wereldwijde storing bij softwarebedrijf Microsoft trof ook organisaties in Nederland. Zo waren debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer moeilijker te volgen via livestreams. "Het kan zijn dat de verbinding wegvalt", laat de Kamer weten. Bij enkele gemeenten konden mensen geen afspraken maken of paspoorten aanvragen, of is het moeilijk om contact te krijgen met iemand bij de gemeente. Dat geldt onder meer voor Leeuwarden, Waalwijk, Best, Ameland, Hattem, Heerde, Oldebroek, Maassluis en Maasdriel. Ook het storingsnummer van drinkwaterbedrijf Vitens was moeilijk bereikbaar. Inmiddels is de storing bij Microsoft weer verholpen. 

De storing speelde niet alleen bij Outlook en Teams, maar ook bij andere diensten van Microsoft. Volgens het bedrijf is een verandering aan de eigen systemen misgegaan. "We hebben de verandering teruggedraaid", liet het bedrijf weten.

Ook problemen bij Rabobank

Ook Rabobank had een storing in zijn app, die te maken had met de problemen bij Microsoft. Eerder op de dag konden klanten niet inloggen en betalingen doen. Ook gaven klanten op Twitter aan dat betalingen van hun rekening via Tikkie of met een creditcard van Rabobank niet werkten. De problemen zijn inmiddels weer verholpen.

Update 14:35: De storing bij Microsoft is verholpen. Het artikel is daarop aangepast. 

Update 16:26: Ook de storing bij de Rabobank is inmiddels verholpen. Dit is in het artikel verwerkt. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.