Beheer

Security
Trump gaf toestemming voor cyberaanval op Rusissche trollenfabriek

Trump gaf toestemming voor cyberaanval op Russische trollen

Het is voor het eerst dat de VS officieel toegeeft dat een dergelijke aanval is uitgevoerd.

© CC0: Pixabay,  Bluesnap
13 juli 2020

Het is voor het eerst dat de VS officieel toegeeft dat een dergelijke aanval is uitgevoerd.

President Trump gaf tijdens de tussentijdse verkiezingen in 2018 toestemming om de VS een cyberaanval te laten uitvoeren op Russische trollen. Dat zei Trump in een interview met columnist Marc Thiessen van de Washington Post. Het is voor het eerst dat de VS officieel toegeeft een dergelijke aanval uitgevoerd te hebben.

The Washingpost Post onthulde vorig jaar dat het Amerikaanse leger de beruchte Russische trollenfabriek verhinderde om toegang te krijgen tot het internet.

Het gaat om een cyberaanval tegen het Russische Internet Research Agency (IRA). Deze groep Russen wordt in de media ook een trollenfabriek genoemd, omdat ze nepaccounts opzetten en beheerden die misinformatie verspreiden. De Groene Amsterdammer concludeerde in 2018 op basis van eigen onderzoek dat IRA ook betrokken is bij het beïnvloeden van Nederlandse discussies, bijvoorbeeld bij het Oekraïne-referendum.

De president noemde het voorval omdat hij wilde laten zien dat hij agressiever is dan zijn voorganger Barack Obama bij het tegengaan van Russische acties.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 17 juli 2020 20:46

'Gelukkig' zal alles weer 'normaal' zijn tegen november.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.