Management

Security
Classified

VS haalde 'trollenfabriek' Rusland offline

Internet Research Agency 'offline gehaald' tijdens Amerikaanse verkiezingen.

© CC BY-2.0 Zappys Technology Solutions
27 februari 2019

Internet Research Agency 'offline gehaald' tijdens Amerikaanse verkiezingen.

Computerdeskundigen van het Amerikaanse leger hebben verhinderd dat hackers van een beruchte Russische trollenfabriek in november toegang kregen tot het internet om de Amerikaanse kiezers te beïnvloeden.

Dat heeft The Washington Post dinsdag onthuld, zich beroepend op informatie van niet bij name genoemde overheidsfunctionarissen.

Eerste spierballenvertoon

De aanvalsactie van het US Cyber Command, de digitale eenheid van het Amerikaanse leger, was gericht tegen het Internet Research Agency (IRA) uit Sint-Petersburg. De medewerkers van dat instituut, dat indirecte steun geniet van het Kremlin, deden zich tijdens de verkiezingscampagne van 2016 online als Amerikanen voor en verspreidden toen valse berichten in een poging de stembusgang bij te sturen.

"Ze hebben het IRA in wezen offline gehaald, gesloten'', aldus een ingewijde. De operatie was het eerste spierballenvertoon van het Cyber Command, in samenwerking met de geheime dienst NSA. President Donald Trump en het Congres stemden vorig jaar in met nieuwe regelgeving om de offensieve capaciteit op te krikken.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.