Overslaan en naar de inhoud gaan

Toezichtraad Facebook gaat in oktober van start

De onafhankelijke toezichtraad van Facebook gaat halverwege oktober van start, vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Het sociale medium maakte vorig jaar al bekend dat het een toezichtraad ging opzetten, die beslissingen kan maken over de content. De bedoeling was echter dat de raad in 2019 al compleet zou zijn en in de eerste helft van 2020 van start ging.
facebook

De toezichtraad van Facebook is opgezet na de vele kritiek over hoe het bedrijf met problematische content omgaat. De raad krijgt de macht om beslissingen om berichten van Facebook en Instagram weg te halen te beoordelen, schrijft Reuters. Ook mag de raad beleidsveranderingen aanbevelen.

De zaken die de raad mogelijk gaat behandelen, komen bijvoorbeeld van gebruikers die eerder al in beroep zijn gegaan tegen een beslissing, maar dat verloren. Ook kan Facebook zelf zaken aandragen. Het nemen van een beslissing en het implementeren daarvan kan maximaal 90 dagen in beslag nemen, al kan Facebook vragen om dit proces te versnellen en het maximaal 30 dagen te laten duren.

Flinke vertraging

De toezichtraad werd vorig jaar al aangekondigd. De bedoeling was ook alle 40 plekken in die raad al waren toegewezen en dat het werk in de eerste helft van 2020 van start kon gaan. Die tijdlijn liep echter flinke vertraging op. Een woordvoerder van de raad zegt nu dat dat onder meer te maken heeft met de coronacrisis. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in