Beheer

Windows
Windows 7

Toch respijt voor Windows 7-gebruikers

Sommige Windows 7-gebruikers krijgen zelfs gratis langer beveiligingsupdates.

© Microsoft
27 augustus 2019

Sommige Windows 7-gebruikers krijgen zelfs gratis langer beveiligingsupdates.

De ondersteuning van Windows 7 stopt op 14 januari. Vanaf dat moment krijgen gebruikers geen beveiligingsupdates meer en worden de systemen makkelijker te hacken. Maar sommige organisaties kunnen toch in aanmerking komen voor langer veilig gebruik van het besturingssysteem.

Microsoft maakt een uitzondering voor grote organisaties die al gebruik maken van Windows 10-licenties, maar op een beperkt aantal computers Windows 7 moeten blijven gebruiken vanwege speciale software die niet met het courante besturingssysteem overweg kan. Computerworld meldde dit gisterenavond als eerste.

Het gaat slechts om een beperkt aantal gebruikers, namelijk degene die Windows E5, Microsoft 365 E5 of Government E5-abonnementen gebruiken. Zij kunnen een jaar lang gratis beveiligingsupdates krijgen via Extended Security Updates (ESU). Na dat jaar kan de dienstverlening nog verder worden opgerekt, maar dan betalen ze 50 dollar per apparaat voor het eerstvolgende jaar en 100 dollar per apparaat voor het jaar daarna.

Iedereen kan tegen betaling ESU
krijgen

Andere Windows 7-licentiehouders kunnen ook de beveiligingsupdates ontvangen, maar zij moeten daarvoor gelijk vanaf januari 2020 gaan betalen. Uiteindelijk valt voor hen het doek definitief in januari 2023. De kosten bedragen 25 euro per apparaat in het eerste jaar. De prijs loopt dan op tot 200 dollar per jaar in het derde jaar. Wie gebruik maakt van Windows 10 Enterprise of Microsoft 365 kan nog een korting krijgen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.