Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Cook loopt 4 miljoen dollar mis

Cook kreeg in totaal 4,25 miljoen dollar (ruim 3 miljoen euro), 1,9 procent meer dan in 2012, blijkt uit documenten die Apple heeft ingeleverd bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De 53-jarige opvolger van Steve Jobs streek in het boekjaar dat eindigde in september een salaris op van 1,4 miljoen dollar en een bonus van zo'n 2,8 miljoen dollar.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Omdat het Apple-aandeel niet goed genoeg presteerde, verspeelde Cook wel ruim 7000 van zijn aandelen, ter waarde van 4 miljoen dollar. Die aandelen maken deel uit van een eenmalige beloning in aandelen ter waarde van 376 miljoen dollar die Apple hem bij zijn aantreden in 2011 in het vooruitzicht stelde.

Oproep om Icahn af te stoppen

Uit de bij de SEC gedeponeerde documenten blijkt ook dat het bestuur van Apple aandeelhouders oproept om tegen het voorstel van de activistische investeerder Icahn te stemmen. Icahn dringt er al enige tijd op aan dat het technologieconcern meer geld opzij zet om eigen aandelen in te kopen, waardoor de winst per aandeel en de aandelenwaarde zouden worden vergroot. Apple claimt echter dat het bedrijf het geld nodig heeft om te kunnen blijven investeren. Het was de eerste keer dat de top van Apple zich uitliet over de kwestie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in