Loopbaan

Carriere
thuiswerkende vrouw

Thuiswerken is populairder, vooral bij vrouwen

De afgelopen 5 jaar zijn meer mensen vanuit huis gaan werken. Mannen werken vaker thuis dan vrouwen, maar de kloof krimpt.

Vrouw met een laptop. © Unsplash Linkedin Sales Navigator
26 maart 2018

De afgelopen 5 jaar zijn meer mensen vanuit huis gaan werken. Mannen werken vaker thuis dan vrouwen, maar de kloof krimpt.

In 2017 werkten ruim 3 miljoen Nederlanders in min of meerdere mate thuis. Dat is bijna 37 procent van alle werkenden. In 2013 was dat nog ruim 34 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De groei van thuiswerkers is in de afgelopen 5 jaar uitgekomen op meer dan 300.000 mensen. Mannen werkten verhoudingsgewijs het meest thuis, maar de stijging van thuiswerkers was groter onder vrouwen. Dat kwam vooral door vrouwen die als zelfstandige volledig vanuit huis gingen werken, meldt het CBS. Het Nederlandse statistiekbureau belicht ook incidenteel versus structureel thuiswerken.

ICT scoort hoog

Vorig jaar werkte 38 procent van de mannen thuis en 35 procent van de vrouwen. In 2013 was het gat groter met respectievelijk 37 procent tegen bijna 32 procent. Bij de vrouwen wordt vooral thuisgewerkt in creatieve en taalkundige beroepen. Dit geldt voor 71 procent. Bij de mannen is de groep ICT'ers het grootst: 69 procent. Van vrouwen in ICT-beroepen werkt 68 procent thuis en vrouwelijke managers 70 procent.

Lees meer over
1
Reacties
Ellen 26 maart 2018 15:05

Werd ik door de kop van dit artikel toch op het verkeerde been gezet. "Thuiswerken is populairder, vooral bij vrouwen" suggereert dat verhoudingsgewijs vrouwen vaker/meer thuis werken dan mannen, maar dat blijkt dan precies andersom te zijn.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.