Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiswerkapps Microsoft kunnen internet niet op door Windows 10-fout

Windows 10 blijkt een fout te bevatten die het werk vanuit huis flink kan bemoeilijken. De fout voorkomt namelijk dat Office 365, Microsoft Teams, Outlook en andere belangrijke werkapps verbinding kunnen maken met het internet. Het probleem moet begin april opgelost worden met een update.
© Pixabay
Pixabay

De fout treft apparaten met een handmatig of automatisch geconfigureerde proxy, zeker als er een VPN gebruikt wordt, schrijft Microsoft in een blogbericht. Voor dergelijke apparaten kan het moeilijk zijn om apps die WinHTTP of Winlnet gebruiken het internet op te laten. Dat zijn apps als Microsoft Teams, Microsoft Office, Office 365, Outlook, Internet Explorer 11 en sommige versies van Edge.

Ook kan het voorkomen dat dergelijke apparaten slechts beperkte of zelfs helemaal geen internetverbinding tonen. "Het probleem kan zich voordoen als er verbinding is met een VPN, die verbinding verbroken is of als er tussen de twee verschillende statussen gewisseld wordt", aldus Microsoft.

Update buiten Patch Tuesday

De fout doet zich voor bij Windows 10 versies 1909 tot en met 1709, Windows 10 Enterprise LTSC 2019, Windows Server 2019 en Windows Server versie 1909 tot en met 1709. Wel is er een tijdelijke workaround voor gebruikers. Het probleem kan gemitigeerd worden door het apparaat opnieuw op te starten.

Microsoft zegt te werken aan een oplossing, die begin april moet verschijnen. Die update verschijnt dan buiten het normale schema om. Normaal gesproken publiceert Microsoft namelijk alleen beveiligingsupdates op Patch Tuesday, de tweede dinsdag van de maand. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in