Development

Cloud
Windows 10

Testversie Windows Virtual Desktop nu breder beschikbaar

Microsoft wil zijn nieuwe dienst later ook in Europa aanbieden.

22 maart 2019

Microsoft wil zijn nieuwe dienst later ook in Europa aanbieden.

Een half jaar na de introductie van een gesloten Windows Virtual Desktop-test, heeft Microsoft de dienst voor meer zakelijke gebruikers beschikbaar gemaakt. Windows Virtual Desktop laat je een virtuele versie van Windows 10 draaien in de Azure-cloudomgeving.

Vanaf deze week kunnen Amerikaanse gebruikers met een Microsoft 365 Enterprise-abonnement de dienst uitproberen. Volgens Techcrunch wil Microsoft de Windows Virtual Desktop-service in de toekomst wereldwijd beschikbaar maken. Wanneer de dienst in Nederland te gebruiken is, is echter nog niet bekend. AG Connect heeft Microsoft Nederland om meer informatie gevraagd en zal dit artikel updaten bij een reactie.

Om Windows Virtual Desktop te kunnen gebruiken, heb je een naast een Enterprise-abonnement ook een abonnement op Azure nodig. Dit is Microsofts cloud computing-platform waar in dit geval de virtuele Windows-desktopomgeving draait. Daarnaast betaal je voor het gebruik van één of meerdere virtuele machines.

De voordelen van Windows Virtual Desktop

Het gebruik van Windows Virtual Desktop is inclusief toegang tot Office 365 ProPlus, een zakelijke tool om (virtuele) machines en software te beheren. Bedrijven kunnen medewerkers voorzien van een virtuele desktop, wat volgens Microsoft diverse voordelen heeft. Een organisatie kan meerdere Windows 10-sessies laten draaien op één virtuele machine en (bedrijfs)data zou beter beschermd zijn dan op een fysieke Windows-computer.

Windows Virtual Desktop werkt met het Office-pakket, ondersteunt de Windows Store en heeft ingebouwde beveiliging, aldus Microsoft. De virtuele Windows-machine zou ook geoptimaliseerd zijn voor convertibles als Microsofts eigen Surface-serie. Zo kan de software gebruikmaken van de microfoon om spraakassistent Cortana te gebruiken.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.