Overslaan en naar de inhoud gaan

Tesla verkoopt abonnement voor 'autonoom' rijden

Automaker Tesla biedt nu wat CEO Elon Musk al een paar jaar belooft: een abonnementsoptie voor autonoom rijvermogen. Eigenaren van sommige Tesla-auto's kunnen nu maandelijks betalen voor zelfrijdend vermogen van hun elektrische wagens, waarbij wel nog altijd een menselijke chauffeur vereist is. Sommige klanten kunnen korting krijgen op het maandbedrag van 199 dollar.
Tesla-logo (rood op gril)
© Tesla
Tesla

De reguliere prijs voor Full Self Driving (FSD) geldt voor Tesla-rijders die voldoen aan de systeemvereisten. Qua hardware zijn dat wagens die versie 3.0 van de FSD-computer aan boord hebben. Qua software moeten die auto's dan ook de Basic óf Enhanced configuratie hebben van Tesla's AutoPilot-functionaliteit.

Upgrade en korting

Tesla's die niet voldoen aan de systeemvereisten kunnen door middel van een hardware-upgrade toch in aanmerking komen voor het FSD-abonnement. Die upgrade kost 1500 dollar, weet The Verge te melden. Daarna kan een Tesla-rijder gaan voor het maandelijks te betalen abonnement op zelfrijdend vermogen. Een menselijke chauffeur moet wel ten allen tijde achter het stuur zitten en attent blijven.

Voorheen bood Tesla zijn FSD-functionaliteit alleen in de vorm van een aanschaf, die dan 10.000 dollar kostte. CEO Elon Musk heeft al een paar jaar aangekondigd dat er een abonnementsoptie aankomt. Nu is dat dan gerealiseerd, voor klanten in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of en wanneer FSD-abonnementen uitkomen in andere landen. Tesla meldt dat het dit zal communiceren in zijn app voor Tesla-eigenaren.

Klanten die eerder betaald hadden voor het later geschrapte Enhanced AutoPilot in hun auto's komen in aanmerking voor korting op het FSD-abonnement. Zij betalen 99 dollar per maand, in plaats van 199 dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in