Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
tesla

Tesla schakelt gamefunctie in auto's tijdens het rijden uit

Toezichthouder startte onderzoek wegens zorgen.

24 december 2021

Toezichthouder startte onderzoek wegens zorgen.

Tesla zorgt ervoor dat een speciale gamefunctie die is ingebouwd in bepaalde auto's, voortaan tijdens het rijden wordt uitgezet. Dat heeft de fabrikant van elektrische auto's laten weten aan de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). De Amerikaanse toezichtouder was woensdag juist een onderzoek begonnen naar de toepassing wegens zorgen over de veiligheid.

In circa 580.000 Tesla's die sinds 2017 zijn verkocht konden sinds vorig jaar tijdens het rijden games worden gespeeld op het touchscreen direct naast de bestuurder. Volgens de NHTSA was door die functie, genaamd Passenger Play, de kans op ongelukken groter, omdat bestuurders van de auto's daardoor afgeleid kunnen worden.

Tesla heeft de NHTSA nu laten weten dat een software-update de functie zal vergrendelen zodat deze onbruikbaar is wanneer het voertuig in beweging is. Of deze wijziging ook gevolgen heeft voor Tesla's buiten de VS is niet duidelijk. Het bedrijf is zelf nog niet met een verklaring naar buiten gekomen.

Terugroep-actie

Eerder riep Mercedes-moeder Daimler al verschillende auto's terug naar de garage in de VS omdat het tijdens het rijden mogelijk was om tv te kijken of te internetten via het infotainmentsysteem.

Tesla heeft eerder dit jaar na één dag een update van zijn Full Self-Driving bètasoftware weer teruggetrokken. Er werden al snel enkele forse problemen geconstateerd, waaronder onnodige botsingswaarschuwingen en abrupt remmen.

De problemen speelden onder meer bij de update van de assistentiesoftware FSD van Tesla, ook wel ‘Autopilot' genoemd. Volgens Musk betrof het problemen die erbij horen in bètasoftware. Ook in de publieke bèta - dus na interne tests en controle - kunnen nog veel problemen worden gevonden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.