Overslaan en naar de inhoud gaan

Tesla trekt software-update Autopilot terug na problemen

Tesla heeft na één dag een update van zijn Full Self-Driving bètasoftware weer teruggetrokken. Er werden al snel enkele forse problemen geconstateerd, waaronder onnodige botsingswaarschuwingen en abrupt remmen.
Tesla logo

Tesla CEO Elon Musk meldt erover op Twitter dat er enkele problemen zijn met versie 10.3. “Dus gaan we terug naar 10.2”, zo meldt de topman. De problemen spelen onder meer bij de update van de assistentiesoftware FSD van Tesla, ook wel ‘Autopilot' genoemd. Volgens Musk zijn het problemen die erbij horen in bètasoftware. Ook in de publieke bèta - dus na interne tests en controle - kunnen nog veel problemen worden gevonden, zo schrijft Musk.

Botsingswaarschuwingen

Chauffeurs klaagden na de update over botsingswaarschuwingen op momenten waarop er geen gevaar was. Soms begonnen Tesla-auto’s ook zonder reden te remmen. Verder zijn er met de automatische cruise control problemen ondervonden. Voorlopig is de software daarom teruggedraaid naar de vorige versie.

Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer er een mogelijke nieuwe release van de update komt.

Persbureau Reuters meldt in aanvulling op de berichtgeving van Musk dat De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in augustus nog een formeel veiligheidsonderzoek heeft uitgevoerd naar Tesla's Autopilot-systeem in 765.000 Amerikaanse voertuigen. Dat gebeurde na een reeks crashes waarbij Tesla-modellen en hulpverleningsvoertuigen betrokken waren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in