Overslaan en naar de inhoud gaan

Technetwerken in Den Haag en San Francisco gaan samenwerken

The Hague Tech heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met The Vault in San Francisco. De twee tech-communities gaan samenwerken op het gebied van bedrijfsruimtes, opleidingsprogramma’s en investeringsnetwerken.
© Unsplash
Unsplash

Beide partijen committeren zich ook aan de doelstelling om in 2018 drie veelbelovende startups met internationale ambities uit te wisselen.

“Met deze samenwerking willen we de netwerken tussen beide steden verbinden”, aldus Brian Gharibaan, medeoprichter van The Hague Tech. “Leden van onze communities kunnen vanaf nu gebruik maken van de co-working- en evenementruimtes in beide steden. Daarnaast gaan we gezamenlijk opleidingsprogramma’s aanbieden voor investeerders, corporate teams, overheden en startups. Ook willen onze Nederlandse leden toegang bieden tot investeerdersnetwerken in Silicon Valley”.

Perfecte uitvalbasis

Kevin Smith, oprichter van The Vault denkt dat Den Haag de perfecte uitvalbasis is voor bedrijven uit Silicon Valley met Europese ambities, vanwege de hoge levensstandaard en betaalbare huisvesting. “Daarbij sluiten de werkruimten, locatie en het netwerk van The Hague Tech perfect aan bij ons ecosysteem. Ons doel is om bestaande lokale kennis en middelen in Den Haag aan te vullen met onze programma’s, ons netwerk aan de West Coast en onze unieke Silicon Valley cultuur.”

Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst was de Haagse Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) aanwezig, die namens de Gemeente Den Haag de samenwerking en het internationale uitwisselingsprogramma van harte toejuicht. “Den Haag heeft als internationale stad van vrede en recht baat bij internationale samenwerkingsverbanden, die kunnen bijdragen aan kansrijke proposities op het gebied van vrede en technologie. Veelbelovende start ups en scale ups kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit past in de ontwikkeling dat onze stad steeds meer een vestigingsplaats wordt voor jonge, innovatieve technologiebedrijven”.

De community van The Hague Tech bestaat op dit moment uit 55 leden. The Vault is een innovatie-hub en biedt co-working ruimte op basis van het principe dat mensen beter werken als ze samen zijn. De hub is gevestigd in het financiële hart van San Francisco en biedt talent, kennis en netwerk om startups beter en sneller te laten groeien.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in