Innovatie & Strategie

Apps
Teams

Teams en Skype werken nu samen

Afscheid nemen van Skype for Business vereenvoudigd.

2 juni 2020

Afscheid nemen van Skype for Business vereenvoudigd.

Gebruikers van de consumentenversie van Skype kunnen nu aanhaken bij Teams-vergaderingen. In beide apps is het mogelijk mensen toe te voegen door te zoeken op hun e-mailadres. Teams krijgt ook een mogelijkheid chats in een apart venster te plaatsen.

De interoperabiliteit tussen Skype for consumers en Teams is onderdeel van de strategie van Microsoft om Skype for business uit te faseren. Organisaties kunnen deze dienstverlening tot uiterlijk 31 juli volgend jaar gebruiken. Microsoft gaat organisaties helpen met de overschakeling naar Teams via een 'Skype for Business Upgrade'-plan. Daarin staan de ervaringen van andere organisaties en communicatie-templates om de transitie te vergemakkelijken.

Met de toevoeging van een pop-outvenster aan Teams om verschillende chats naast elkaar te zien, geeft Microsoft gehoor aan een veel geuite wens van gebruikers. Tot nog toe konden aparte chats alleen in tabbladen worden getoond.

Microsoft heeft verder speciaal voor leerkrachten die op afstand les geven aan een groep, de mogelijkheid gecreëerd om achteraf een overzicht te krijgen van wie allemaal in de Teams-sessie heeft meegedaan en het tijdstip van afhaken.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.