Management

Branche
5G Antenne

T-Mobile bevestigt komst landelijk 5G-net volgend jaar

T-Mobile heeft uitstekend kwartaal achter de rug.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Diogo Duarte
8 augustus 2019

T-Mobile heeft uitstekend kwartaal achter de rug.

T-Mobile Nederland ligt naar eigen zeggen op koers om volgend jaar als eerste telecombedrijf een landelijk 5G-netwerk te hebben.

Volgens topman Søren Abildgaard werd bij eigen tests met 5G onlangs al een downloadsnelheid bereikt van 850 Mbit per seconde. Dat is vele malen sneller dan de gemiddelde snelheden op de huidige 4G-netwerken. Het telecombedrijf stelt nu overal nieuwe netwerkapparatuur te installeren die geschikt is voor 5G. Zodra de veiling is afgelopen volgend jaar kan T-Mobile dan het 5G-netwerk activeren. Het gaat dan wel om de voor 5G minder aantrekkelijke frequenties in de banden rond 700, 1400 en 2100 MHz. De voor 5G belangrijkste frequenties in de 3,5 GHz-band worden in Nederland echter op zijn vroegst eind 2021 geveild.

Goede kwartaalcijfers

Abildgaard gaf een update over de bouw van 5G tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers. De topman benadrukt dat T-Mobile tevens het aantal vaste klanten flink heeft opgevoerd en is begonnen met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Den Haag. "We verwachten dat klanten vanaf september van dit jaar gebruik kunnen maken van de snelle glasvezelverbinding."

De zaken gingen het afgelopen kwartaal wederom goed voor T-Mobile. Door de eerder dit jaar afgeronde overname van Tele2 Nederland werd een flink hogere omzet in de boeken gezet. De kwartaalopbrengsten bedroegen 458 miljoen euro. Dat is 44 procent meer dan een jaar terug. Niet alleen de fusie dreef de omzet omhoog, er was volgens het bedrijf ook sprake van groei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat ging op aangepaste basis met 10 procent omhoog naar 117 miljoen euro.

Het vernieuwde T-Mobile is voor 75 procent in handen van Deutsche Telekom en voor 25 procent van het Zweedse telecomconcern Tele2. Het fusiebedrijf, dat op 2 januari een feit werd, is nu goed voor in totaal 5,5 miljoen mobiele gebruikers en 578.000 vaste klanten. Mede dankzij het schaalvoordeel denkt de onderneming beter de concurrentie te kunnen aangaan met rivalen als KPN en VodafoneZiggo.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.