Overslaan en naar de inhoud gaan

Surface Go is Microsofts nieuwe goedkope 2-in-1

De Surface Go is het kleine broertje van de Surface Pro-serie met veel van de kenmerken van de grotere broers.
Microsoft Surface Go
© Microsoft
Microsoft

De nieuwe hardware heeft een 10 inch scherm met een resolutie van 1800 x 1200 (3:2) en weegt net iets meer dan 500 gram. De rekenkracht komt van een Intel Pentium Gold-processor. De 2-in-1 heeft de kenmerkende ingebouwde traploze standaard in de achterwand net zoals de Surface Pro-modellen. Volgens Microsoft moet de Surface Go 9 uur op een acculading kunnen werken en dat is aanzienlijk minder dan de 13,5 uur die de Surface Pro 4 het volgens dezelfde methodiek volhoudt. Het apparaat heeft verder een USB 3.1-connector en een bedrijfseigen opladerconnector die we ook kennen van de Surface Pro-serie.

Windows 10 in S-mode

Microsoft levert de Surface Go met een volledige versie van Windows 10 als besturingssysteem. Dat onderscheidt de nieuwe Surface van de Surface RT, waarmee Microsoft eerder al de onderkant van de markt wilde bedienen. De processor is dan ook gebaseerd op een traditionele x86-architectuur en niet op de ARM-architectuur zoals bij de Surface RT. Windows 10 staat bij aflevering wel in de S-Mode, maar die kan gratis worden uitgezet.

De goedkoopste Surface Go heeft 4 GB aan RAM en 64 GB aan opslag en kost 399 dollar. Voor 200 dollar meer heb je een versie met 8 GB RAM en 128 GB opslag. Er komt ook nog een versie met 256 GB opslag maar Microsoft heeft daarvoor nog geen prijs genoemd. De behuizing heeft een poort waarmee het geheugen met behulp van een microSD-kaart kan worden uitgebreid.

Toetsenbord erbij?

Het toetsenbord van de Surface Go wordt net als bij de andere telgen uit de familie niet standaard meegeleverd. Daar moet nog 99 dollar extra voor worden betaald in geval van de zwarte Type Cover of 129 dollar voor de Signature Type Cover met Alcantara die beschikbaar is in de kleuren bourgondisch rood, kobalt blauw en platinum.

De Surface Go is nu al te bestellen, ook voor kopers in Nederland, en wordt vanaf augustus geleverd (28 augustus voor Nederland).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in