Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring legt Amsterdam deels lam

De werkweek is in Amsterdam gelijk gemankeerd door een grote stroomstoring. Energiemaatschappij Liander schat dat het nog tot 12:00 uur zal duren.
electriciteit
© Tennet
Tennet

De stroomstoring die even na 9:15 uur toesloeg, raakt delen van Amsterdam. Huishoudens en bedrijven zitten met niet werkende pc's en verbroken internetverbindingen. In een tweet meldt Liander dat de postcodes 1059, 1065, 1066, 1067, 1068 en 1069 zijn geraakt. In replies, retweets en andere online-berichten melden mensen echter dat ook andere postcodegebieden stroomloos zijn deze maandagochtend.

Meer regio's geraakt

"De verwachte eindtijd is 12:00 uur", meldt Liander in de tweet. In een vervolgbericht worden de meldingen van andere getroffen postcodegebieden bevestigd. Ook mensen en bedrijven in de postcodegebieden 1058 en 1062 zitten zonder stroom. Ook voor die regio's geldt de inschatting van een eindtijd om 12:00 uur.

Update:

De oorzaak van de stroomstoring maandagochtend in Amsterdam-West en Nieuw-West zit bij elektriciteitstransporteur Tennet. Het hoogspanningsnet daar is onderuit gegaan, meldt Liander. Rond 10:50 zijn de eerste meldingen van stroomherstel opgedoken. De eerder door Liander afgegeven schatting van 12:00 uur betreft stroomherstel voor alle getroffen regio's in Amsterdam.

Het ANP weet te melden dat zo'n  26.700 huishoudens zonder stroom zijn komen te zitten. Het Slotervaartziekenhuis draait op noodstroom, vertelt een Liander-woordvoerder aan het persbureau. Daarnaast zijn het OLVG-ziekenhuis in West en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis wel gewoon operationeel, aldus de zegsman.

Update2:

Stroomnetbeheerder Liander verklaart dat de stroomstoring in Amsterdam voorbij is:

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in