Beheer

Infrastructuur
stroomtoren

Stroomstoring legt Amsterdam deels lam

Grote stroomstoring in Amsterdam West raakt zeker acht postcodegebieden.

© Tennet
19 februari 2018

Grote stroomstoring in Amsterdam West raakt zeker acht postcodegebieden.

De werkweek is in Amsterdam gelijk gemankeerd door een grote stroomstoring. Energiemaatschappij Liander schat dat het nog tot 12:00 uur zal duren.

De stroomstoring die even na 9:15 uur toesloeg, raakt delen van Amsterdam. Huishoudens en bedrijven zitten met niet werkende pc's en verbroken internetverbindingen. In een tweet meldt Liander dat de postcodes 1059, 1065, 1066, 1067, 1068 en 1069 zijn geraakt. In replies, retweets en andere online-berichten melden mensen echter dat ook andere postcodegebieden stroomloos zijn deze maandagochtend.

Meer regio's geraakt

"De verwachte eindtijd is 12:00 uur", meldt Liander in de tweet. In een vervolgbericht worden de meldingen van andere getroffen postcodegebieden bevestigd. Ook mensen en bedrijven in de postcodegebieden 1058 en 1062 zitten zonder stroom. Ook voor die regio's geldt de inschatting van een eindtijd om 12:00 uur.

Update:

De oorzaak van de stroomstoring maandagochtend in Amsterdam-West en Nieuw-West zit bij elektriciteitstransporteur Tennet. Het hoogspanningsnet daar is onderuit gegaan, meldt Liander. Rond 10:50 zijn de eerste meldingen van stroomherstel opgedoken. De eerder door Liander afgegeven schatting van 12:00 uur betreft stroomherstel voor alle getroffen regio's in Amsterdam.

Het ANP weet te melden dat zo'n  26.700 huishoudens zonder stroom zijn komen te zitten. Het Slotervaartziekenhuis draait op noodstroom, vertelt een Liander-woordvoerder aan het persbureau. Daarnaast zijn het OLVG-ziekenhuis in West en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis wel gewoon operationeel, aldus de zegsman.

Update2:

Stroomnetbeheerder Liander verklaart dat de stroomstoring in Amsterdam voorbij is:

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.