Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring Arnhem volgt die van Amsterdam

Bepaalde stukken van Arnhem en omgeving zijn maandag getroffen door een grote stroomstoring. Deze volgt kort op de stroomuitval van maandagochtend in de Amsterdamse regio's West en Nieuw-West.
electriciteitsmasten
© Tennet
Tennet

Nederland is opnieuw getroffen door een grootschalige stroomstoring. Nadat vanochtend zeker acht postcodegebieden aan de westkant van Amsterdam zonder stroom hebben gezeten, is begin van de middag Arnhem en omstreken afgesneden. Hierbij zijn meer huishoudens en bedrijven geraakt dan bij de eerdere stroomonderbreking in de hoofdstad. Het aantal postcodegebieden in de 6000-reeks dat (deels) zonder stroom zit, is groot.

39.000 huishoudens en bedrijven

Op de piek van de stroomstoring in Arnhem en de directe omgeving van die stad hadden 39.000 huishoudens en bedrijven geen stroom, weet Omroep Gelderland te melden. Computers, internetverbindingen, maar ook regulier gereedschap en andere werkvoorzieningen waren hierdoor effectief uitgeschakeld. Mobiele internetconnecties zijn geraakt door verminderd bereik.

Stroomnetbeheerder Liander heeft in rap tempo een deel van de stroomloze aansluitingen weer hersteld, maar de resterende 16.000 aansluitingen moesten het nog een uur langer uitzitten zonder elektriciteit. Naast huishoudens en kantoren is ook vervoer getroffen. Het treinverkeer in de regio is ontregeld: treinen reden niet door de stroomstoring.

Werk en vervoer

De NS meldt even voor 13:00 's middags dat de beperkingen voorbij zijn en dat het treinverkeer wordt hervat. Dit betekent echter niet dat alles weer op orde is. "Houdt nog wel rekening met de stroomstoring tussen Arnhem en Zutphen", tweet het webcareteam van de treinvervoerder.

De Liander-overzichtskaart van AlleStoringen verkleurt flink:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in