Beheer

Infrastructuur
electriciteitsmasten

Stroomstoring Arnhem volgt die van Amsterdam

De stroomstoring in Amsterdam was nog maar net voorbij toen delen van Arnhem en omgeving plots afgesloten werden van elektriciteit.

© Tennet
19 februari 2018

De stroomstoring in Amsterdam was nog maar net voorbij toen delen van Arnhem en omgeving plots afgesloten werden van elektriciteit.

Bepaalde stukken van Arnhem en omgeving zijn maandag getroffen door een grote stroomstoring. Deze volgt kort op de stroomuitval van maandagochtend in de Amsterdamse regio's West en Nieuw-West.

Nederland is opnieuw getroffen door een grootschalige stroomstoring. Nadat vanochtend zeker acht postcodegebieden aan de westkant van Amsterdam zonder stroom hebben gezeten, is begin van de middag Arnhem en omstreken afgesneden. Hierbij zijn meer huishoudens en bedrijven geraakt dan bij de eerdere stroomonderbreking in de hoofdstad. Het aantal postcodegebieden in de 6000-reeks dat (deels) zonder stroom zit, is groot.

39.000 huishoudens en bedrijven

Op de piek van de stroomstoring in Arnhem en de directe omgeving van die stad hadden 39.000 huishoudens en bedrijven geen stroom, weet Omroep Gelderland te melden. Computers, internetverbindingen, maar ook regulier gereedschap en andere werkvoorzieningen waren hierdoor effectief uitgeschakeld. Mobiele internetconnecties zijn geraakt door verminderd bereik.

Stroomnetbeheerder Liander heeft in rap tempo een deel van de stroomloze aansluitingen weer hersteld, maar de resterende 16.000 aansluitingen moesten het nog een uur langer uitzitten zonder elektriciteit. Naast huishoudens en kantoren is ook vervoer getroffen. Het treinverkeer in de regio is ontregeld: treinen reden niet door de stroomstoring.

Werk en vervoer

De NS meldt even voor 13:00 's middags dat de beperkingen voorbij zijn en dat het treinverkeer wordt hervat. Dit betekent echter niet dat alles weer op orde is. "Houdt nog wel rekening met de stroomstoring tussen Arnhem en Zutphen", tweet het webcareteam van de treinvervoerder.

De Liander-overzichtskaart van AlleStoringen verkleurt flink:

3
Reacties
Pieter 20 februari 2018 17:31

Zal nog vaker gebeuren. Lang leve de privatisering: niemand wil extra capaciteit leveren want dat brengt niks op dus is de stroomvoorziening maar op het nippertje voldoende. Eender welke storing of overbelasting is voldoende om een domino-effect te starten. En beste Jasper: niet enkel computers en internetverbindingen werken op stroom hé ook "regulier gereedschap" zoals verlichting, ijskasten, liften, benzinepompen, tv, toegangscontrole, schuifdeuren...

Yves 19 februari 2018 18:37

Tuurlijk wat wordt er weer vaag gedaan over de werkelijke oorzaak !
volgens mij word er weer informatie bij ons weg gehouden want zon grote storing op een dag is niet normaal en kan echt niet aan een kleine kink in de kabel liggen hoor.
zou houden wat achter let maar op

P.J. Westerhof LL.D MIM 19 februari 2018 15:29

Nu nog wachten op de eerste die roept dat sprake was van een 'cyberattack'.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.