Beheer

IT beheer
e-overheid

Storing treft DigiD

Storingen in versturen sms-codes en in DigiD-app zorgt voor problemen met inloggen en app-handelingen.

15 mei 2019

Storingen in versturen sms-codes en in DigiD-app zorgt voor problemen met inloggen en app-handelingen.

Inloggen met behulp van een sms-code zit er even niet in bij DigiD. De inlogdienst die onder andere door overheden wordt gebruikt als persoonsverificatie heeft te maken met een storing die het onmogelijk maakt om in te loggen met behulp van een sms-bericht met inlogcode.

DigiD wordt op verschillende sites gebruikt als inlogmiddel, al dan niet met extra sms-code ter verificatie. Dit is voornamelijk op websites met zeer delicate persoonsgegevens, en wanneer gebruikers de inlogwijze niet hebben omgezet naar inloggen via de DigiD-app. Ook deze app is getroffen door de storing.

Verschillende effecten

Op Twitter meldt de webcare-afdeling van DigiD verschillende effecten van de storing voor gebruikers. “Het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van sms-controle, het activeren van de DigiD-app per brief en herstellen van een DigiD per brief momenteel niet mogelijk. Excuses voor het ongemak.”

Het is niet voor het eerst dat de inlogdienst van onder andere overheden (deels) onbruikbaar is. Medio 2018 werd DigiD tot drie maal toe getroffen door DDoS-aanvallen.

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.