Beheer

IT beheer
blauwe envelop

Storing bij Belastingdienst hindert aangiftes

Website van de Belastingdienst kampt met storing.

© CC BY 2.0 - Flickr mystic_mabel
1 maart 2021

Website van de Belastingdienst kampt met storing.

De Belastingdienst kampt met een storing op de site waardoor het soms niet mogelijk is om aangifte te doen. Een woordvoerder van de fiscus meldt dat nog niet bekend is wat de oorzaak van de problemen is.

Vandaag (maandag 1 maart) is de eerste dag dat particulieren en ondernemers hun aangiften van de inkomstenbelasting kunnen indienen. Volgens de Belastingdienst komen er wel aangiften binnen, maar lukt het niet bij iedereen. "Mijn Belastingdienst is momenteel beperkt beschikbaar", vermeldt de website van de Belastingdienst.

404 voor verstoringsbericht

"U kunt momenteel problemen ondervinden met inloggen op Mijn Belastingdienst. U leest meer in het verstoringenbericht." De link naar dat bericht levert echter een 404-foutmelding op. Langs andere weg is de storingsmelding wel te vinden. "Door een technische storing kunt u problemen ondervinden met inloggen op Mijn Belastingdienst. We verwachten het probleem snel te kunnen oplossen. Onze excuses voor het ongemak."

Daarbij benadrukt de fiscus dat eventueel al ingevulde gegevens nu niet verloren gaan door de storing. "Bent u al begonnen met het invullen van uw belastingaangifte op Mijn Belastingdienst? Dan zijn de ingevulde gegevens bewaard. Wanneer u later terugkomt, kunt u doorgaan waar u gebleven bent." De Belastingdienst verwacht dat er over 4 uur weer kan worden ingelogd op Mijn Belastingdienst.

Nog tot 1 mei de tijd

Ondernemers en consumenten hebben tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Daarmee is er volgens de woordvoerder nog wel even tijd, al begrijpt hij dat de situatie vervelend is. Wie voor 1 mei uitstel aanvraagt, heeft tot 1 september om aangifte te doen. Het aanvragen van uitstel is door de storing nu ook niet mogelijk.

De afgelopen tijd viel bij 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers de blauwe enveloppe op de mat, waarmee ze opgeroepen werden om hun inkomstenbelasting op te geven.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
tja 01 maart 2021 17:07

prutsers. word tijd dat een ander bedrijf de belasting dienst gaat runnen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.