Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing bij Belastingdienst hindert aangiftes

De Belastingdienst kampt met een storing op de site waardoor het soms niet mogelijk is om aangifte te doen. Een woordvoerder van de fiscus meldt dat nog niet bekend is wat de oorzaak van de problemen is.
blauwe envelop
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Vandaag (maandag 1 maart) is de eerste dag dat particulieren en ondernemers hun aangiften van de inkomstenbelasting kunnen indienen. Volgens de Belastingdienst komen er wel aangiften binnen, maar lukt het niet bij iedereen. "Mijn Belastingdienst is momenteel beperkt beschikbaar", vermeldt de website van de Belastingdienst.

404 voor verstoringsbericht

"U kunt momenteel problemen ondervinden met inloggen op Mijn Belastingdienst. U leest meer in het verstoringenbericht." De link naar dat bericht levert echter een 404-foutmelding op. Langs andere weg is de storingsmelding wel te vinden. "Door een technische storing kunt u problemen ondervinden met inloggen op Mijn Belastingdienst. We verwachten het probleem snel te kunnen oplossen. Onze excuses voor het ongemak."

Daarbij benadrukt de fiscus dat eventueel al ingevulde gegevens nu niet verloren gaan door de storing. "Bent u al begonnen met het invullen van uw belastingaangifte op Mijn Belastingdienst? Dan zijn de ingevulde gegevens bewaard. Wanneer u later terugkomt, kunt u doorgaan waar u gebleven bent." De Belastingdienst verwacht dat er over 4 uur weer kan worden ingelogd op Mijn Belastingdienst.

Nog tot 1 mei de tijd

Ondernemers en consumenten hebben tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Daarmee is er volgens de woordvoerder nog wel even tijd, al begrijpt hij dat de situatie vervelend is. Wie voor 1 mei uitstel aanvraagt, heeft tot 1 september om aangifte te doen. Het aanvragen van uitstel is door de storing nu ook niet mogelijk.

De afgelopen tijd viel bij 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers de blauwe enveloppe op de mat, waarmee ze opgeroepen werden om hun inkomstenbelasting op te geven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in