Beheer

Security
Datalek

Stichtse Vecht stopt met nieuwsbrieven na datalek

E-mailadressen nieuwsbriefabonnees gelekt. 

12 februari 2021

E-mailadressen nieuwsbriefabonnees gelekt. 

Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht krijgen voorlopig geen nieuwsbrieven. Een inwoner van de gemeente ontdekte een datalek in het systeem voor de gemeentelijke nieuwsbrief. De gemeente besloot daarop het systeem voorlopig uit te schakelen.

De inwoner ontdekte het datalek vorige week toen diegene zich voor de gemeentelijke nieuwsbrief probeerde aan te melden, schrijft RTV Utrecht. Bij het aanmelden kreeg de inwoner toegang tot het systeem, waar e-mailadressen van andere abonnees zichtbaar waren. De inwoner heeft het lek gemeld bij de gemeente, die weer contact opnam met de leverancier.

Hoewel de leverancier van het systeem maatregelen heeft genomen, zijn de problemen nog altijd niet opgelost. De gemeente meldt daarom in een mail aan de abonnees dat er voorlopig geen nieuwsbrieven verzonden worden, omdat ze dat niet veilig genoeg achten. "We hebben het systeem daarom uitgezet."

De "technische onvolkomenheid" heeft volgens Stichtse Vecht niet eerder plaatsgevonden. De gemeente heeft een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.