Overslaan en naar de inhoud gaan

Smart cities zorgen voor stijgende vraag naar IoT-apparatuur

Het aantal slimme apparaten dat gebruikt wordt voor de ontwikkeling van smart cities zal de komende 10 jaar zeker zes keer zo groot worden. In 2026 zullen daar zeker 1,4 miljard apparaten voor verkocht worden.
Slimme stad
© Shutterstock
Shutterstock

Dat voorziet de Amerikaanse marktonderzoeker IHS Markit in het Smart Cities IoT-market Status Report 2017. Dit jaar worden ruim 202 miljoen apparaten verkocht voor de opbouw van smart city’s. Daarbij gaat het om apparatuur waarmee data gemeten en verzameld kan worden. Dat zijn onder meer om sensoren, nodes, camera’s en radio’s.

De smart city-markt is nu nog gefragmenteerd, volgens de onderzoekers van IHS. Er zijn nu nog zeer veel verschillende projecten wereldwijd, waarbij een groot aantal verschillende technologieën wordt gebruikt voor uiteenlopende diensten. Daarnaast is er een heel groot aantal spelers op deze jonge markt. Verwacht wordt echter dat in 2017 en 2018 veel pilots worden gestart. Die pilots bieden vervolgens resultaten over het functioneren van technologieën en diensten.

IHS is er van overtuigd dat de ontwikkelingen in deze markt nog lange tijd doorgaan. Van een snelle shake out van spelers en technologieën zal geen sprake zijn. Veel daarvan zullen lang naast elkaar gebruikt worden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in