Innovatie & Strategie

Apps
Slack

Slack past nieuwe DM-functie direct na uitrollen aan

Nieuwe chatfunctie was te gemakkelijk te misbruiken. 

© Slack
25 maart 2021

Nieuwe chatfunctie was te gemakkelijk te misbruiken. 

Chatdienst Slack rolde gisteren een nieuwe functie uit waarmee gebruikers iedereen op Slack een bericht kunnen sturen, zelfs als de ontvanger bij een ander bedrijf werkt. De organisatie kreeg echter snel berichten dat de functie voor intimidatie kan zorgen, waarop het bedrijf besloot deze aan te passen.

De nieuwe functie die Slack gisteren toevoegde heet Connect DM. Daarmee is het mogelijk om berichten te sturen naar iedere Slack-gebruiker, zelfs als diegene bij een ander bedrijf werkt. Het idee is dat verkopers op die manier direct in contact kunnen komen met potentiële klanten en dat een klantenservice direct bereikt kan worden door gebruikers, schrijft Slack in een aankondiging

Wie een gesprek wil starten met iemand buiten zijn bedrijf, moet diegene een uitnodiging met persoonlijk bericht sturen. En dat is waar problemen kunnen ontstaan. Gebruikers ontdekten al snel dat deze persoonlijke berichten ook gevuld kunnen worden met intimiderende of andere vervelende teksten. Bovendien kan iemand een gebruiker keer op keer blijven uitnodigen en zo dus eindeloos vervelende berichten blijven sturen, zelfs als de chatuitnodiging niet geaccepteerd wordt. 

Aanpassingen doorgevoerd

Een woordvoerder van Slack heeft daarop tegenover TechCrunch laten weten dat de functie ietwat aangepast wordt. Allereerst benadrukt de woordvoerder dat IT-beheerders de functie wel aan moeten zetten voor gebruikers in het bedrijf. Gebeurt dat niet, dan kan Connect DM ook niet gebruikt worden. 

Daarnaast heeft Slack aangekondigd de chatuitnodigingen aan te passen. "Na het uitrollen van Slack Connect DM's vanochtend, kregen we waardevolle feedback van onze gebruikers over hoe e-mailuitnodigingen mogelijk misbruikt kunnen worden om beledigende of intimiderende berichten te verzenden. We hebben direct stappen genomen om dit soort misbruik te voorkomen, door de mogelijkheid om een uitnodiging te personaliseren te verwijderen", aldus een woordvoerder. 

Gebruikers kunnen voortaan dus alleen nog een generieke uitnodiging versturen om een chatgesprek te starten met iemand buiten het bedrijf. Verder blijft Connect DM wel bestaan. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.