Overslaan en naar de inhoud gaan

Slack dient Europese mededingingsklacht in tegen Microsoft vanwege Teams

Slack heeft een officiële mededingingsklacht tegen Microsoft ingediend bij de Europese Unie. Volgens de zakelijke chat-app maakt Microsoft zich schuldig aan oneerlijke concurrentie, omdat het Teams bundelt met zijn Office 365-tools. Daarmee zou het bedrijf zijn macht op de markt misbruiken.
Slack-logo (2019)
© Slack
Slack

"Microsoft heeft tegen de wet in zijn Teams-product geïntegreerd in zijn dominante Office-suite, waarmee het miljoenen mensen dwingt om Teams te installeren, verwijderen onmogelijk maakt en de echte kosten verbergt voor enterprise-klanten", aldus Slack in een verklaring aan de Financial Times.

Slack klaagt al langer dat Microsoft Teams zo goed als gratis weggeeft aan Office 365-klanten. Deze gebruikers zijn namelijk minder geneigd om extra te betalen voor andere of extra chat- of videobelsoftware, zoals Slack. Het bedrijf hoopt nu dat Brussel Microsoft gaat dwingen op Teams als apart product te verkopen, met ook een aparte prijs, stelt een anonieme bron met directe kennis over de klacht tegenover de Financial Times. 

"We vragen de EU om een neutrale scheidsrechter te zijn, de feiten te bekijken en de wet te handhaven", aldus David Shellhase, advocaat van Slack. Het bedrijf vraagt Brussel snel te handelen, "om ervoor te zorgen dat Microsoft zijn macht over de ene markt niet kan blijven overhevelen naar een andere markt door producten te bundelen". 

Nu de klacht officieel is ingediend, moet de Europese Commissie deze bekijken en besluiten of er een officieel onderzoek komt. Microsoft heeft nog niet op het nieuws gereageerd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in