Overslaan en naar de inhoud gaan

'Scherm iPhone 5S krijgt dubbele aantal pixels'

De huidige iPhone 5 heeft al een gestoken scherp Retinascherm dat minstens zo goed is als dat van concurrerende smartphones. De iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch met een resolutie van 640 bij 1136 pixels. Dat betekent dat het 727.040 pixels bevat, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Door de verdubbeling zou de opvolger bijna 1,5 miljoen pixels krijgen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Waarom Apple de pixeldichtheid nog verder zou willen vergroten is niet geheel duidelijk. De term 'Retina' duidt er al op dat de gebruiker op een normale kijkafstand geen afzonderlijke beeldpuntjes kan onderscheiden. Een hoger aantal pixels zal voor de gebruiker waarschijnlijk niet duidelijk zichtbaar zijn.

De enige reden zou kunnen zijn dat Apple in de specificaties een voorsprong op Samsung wil nemen. De Galaxy S4 heeft een scherm van 5 inch met 1080 x 1920 pixels, goed voor een dichtheid van 441 ppi. De HTC One, het topmodel van de Taiwanese fabrikant HTC, heeft hetzelfde aantal pixels als de S4 maar een nog iets hogere pixeldichtheid van 468 ppi.

Behuizing krijgt smallere randen rond beeldscherm

Volgens het Chineestalige blog heeft Apple, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook aan de behuizing van de 'iPhone 5S' - als dat tenminste de naam van het nieuwe toestel wordt - gesleuteld. De randen rondom het scherm zijn nog smaller dan in het bestaande model. Dezelfde ontwerpwijziging voerde Apple eerder door in de iPad mini, die ook een smallere zetting ('bezel') heeft dan de grote iPads.

Introductie in september verwacht

WeiPhone verwacht dat de nieuwe smartphone - die volgens het blog ook iPhone 6 kan gaan heten - in september zijn debuut maakt. De massaproductie zou al in juni op gang komen.

Andere nieuwssites hebben eerder gemeld dat Apple de volgende iPhone vooral intern overhoop heeft gehaald. Het toestel zou een aantal aangepaste en nieuwe componenten bevatten. Volgens dezelfde geruchten zou de buitenkant van de iPhone geen grote veranderingen ondergaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in