Loopbaan

Carriere
Bill McDermott

SAP CEO McDermott aan de slag bij ServiceNow

Overdracht neemt een half jaar in beslag.

Bill McDermott © SAP
23 oktober 2019

Overdracht neemt een half jaar in beslag.

Nog geen 12 dagen nadat Bill McDermott aankondigde op te stappen als grote leider van SAP, zegt ServiceNow hem aan te stellen als CEO. Hij vervangt John Donahoe die aan de slag gaat als CEO van Nike.

McDermott zegt dat hij staat te springen om aan het roer te kunnen staan van 'een van 's werelds bedrijven met de meest opwindende innovatie en groei', zo staat in de verklaring van ServiceNow. De nieuwe topman gaat aan het eind van het jaar aan de slag bij deze cloudleverancier van diensten op het gebied van managementsupport, zoals IT Service management en helpdesk.

John Donahue leidde het bedrijf sinds 2017 na te zijn overgestapt van de vergelijkbare functie bij eBay. Donahue is daarnaast al 5 jaar lid van het  bestuur van Nike, waar hij nu de functie van algemeen directeur aanneemt. Donahue heeft toegezegd in ieder geval tot juni volgend jaar beschikbaar te blijven voor CEO-taken bij ServiceNow om de overgang naar het leiderschap van McDermott zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Slootman ging McDermott voor

ServiceNow werd in 2004 opgericht als Glidesoft en veranderde in 2011 zijn naam in de huidige. De Amerikaans-Nederlandse investeerder en ondernemer Frank Slootman - die onder meer de topman was van DataDomain - leidde ServiceNow van 2011 tot 2017 waarna Donahue het stokje overnam.

McDermott werkte 17 jaar bij SAP en was CEO sinds 2010. Gedurende deze periode wist hij de marktwaarde van het bedrijf te verdrievoudigen tot ongeveer 140 miljard dollar en begeleidde hij het bedrijf in de transitie leverancier van een typische on-premise ERP- naar een van clouddiensten.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.