Overslaan en naar de inhoud gaan

SAP CEO McDermott aan de slag bij ServiceNow

Nog geen 12 dagen nadat Bill McDermott aankondigde op te stappen als grote leider van SAP, zegt ServiceNow hem aan te stellen als CEO. Hij vervangt John Donahoe die aan de slag gaat als CEO van Nike.
Bill McDermott, SAP
© SAP
SAP

McDermott zegt dat hij staat te springen om aan het roer te kunnen staan van 'een van 's werelds bedrijven met de meest opwindende innovatie en groei', zo staat in de verklaring van ServiceNow. De nieuwe topman gaat aan het eind van het jaar aan de slag bij deze cloudleverancier van diensten op het gebied van managementsupport, zoals IT Service management en helpdesk.

John Donahue leidde het bedrijf sinds 2017 na te zijn overgestapt van de vergelijkbare functie bij eBay. Donahue is daarnaast al 5 jaar lid van het  bestuur van Nike, waar hij nu de functie van algemeen directeur aanneemt. Donahue heeft toegezegd in ieder geval tot juni volgend jaar beschikbaar te blijven voor CEO-taken bij ServiceNow om de overgang naar het leiderschap van McDermott zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Slootman ging McDermott voor

ServiceNow werd in 2004 opgericht als Glidesoft en veranderde in 2011 zijn naam in de huidige. De Amerikaans-Nederlandse investeerder en ondernemer Frank Slootman - die onder meer de topman was van DataDomain - leidde ServiceNow van 2011 tot 2017 waarna Donahue het stokje overnam.

McDermott werkte 17 jaar bij SAP en was CEO sinds 2010. Gedurende deze periode wist hij de marktwaarde van het bedrijf te verdrievoudigen tot ongeveer 140 miljard dollar en begeleidde hij het bedrijf in de transitie leverancier van een typische on-premise ERP- naar een van clouddiensten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in