Management

Branche
Microsoft Azure logo

Salesforce flirt met AWS maar verstevigt relatie met Microsoft Azure

Marketing Cloud verhuist van Salesforce-servers naar Microsoft Azure.

15 november 2019

Marketing Cloud verhuist van Salesforce-servers naar Microsoft Azure.

Daags nadat Salesforce een opensourcemodel heeft gepresenteerd met onder andere AWS, maakt het bedrijf bekend dat het zijn Marketing Cloud-software gaat verhuizen naar Microsoft Azure. De software draait nu nog op eigen servers. Grote concurrent AWS vist achter het net.

Salesforce zegt dat het 'de komende maanden' zijn digitale infrastructuur gaat verplaatsen van eigen servers naar die van Microsoft Azure. Een opvallende keuze, want Salesforce flirtte eerder deze week nog met Amazon Web Services (AWS). De partijen maakten bekend dat ze samen met Genesys en The Linux Foundation een nieuw opensourcemodel voor data-interoperabiliteit hebben bedacht. Daarom lag een tweede samenwerking voor de hand, ook omdat AWS de beste papieren heeft op dit cloudvlak. Grote concurrent Microsoft is een goede tweede.

Salesforce ook over op Microsoft Teams

Voor Salesforce is het duidelijk andersom. Het flirt met AWS voor een opensourceproject, maar doet financieel belangrijke zaken met Microsoft. Goed nieuws voor Microsoft, dat ook direct bekendmaakte dat Salesforce gebruik gaat maken van de chatdienst Microsoft Teams. Die wordt geïntegreerd in Salesforce Sales Cloud en Service Cloud. 

Een marktkenner zegt tegen Techcrunch dat hij het bijzonder vindt dat Microsoft 'niet bang is zijn relatie met Salesforce te verstevigen terwijl dit ten koste kan gaan van Microsofts Dynamics 365 CRM-software.' Hij noemt als reden dat Azure een belangrijkere groei teweegbrengt dan de CRM-software.

Ingewikkelde relatie Microsoft en Salesforce

De relatie tussen Microsoft en Salesforce is niet altijd zo goed geweest als nu. In 2010 voerden de twee bedrijven meerdere patentzaken tegen elkaar, waarbij harde woorden niet geschuwd werden. Microsofts directeur Steve Ballmer was geen fan van Salesforce. Onder leiding van de huidige ceo Satya Nadella is de relatie verbeterd, al zijn er de afgelopen jaren ook scheurtjes waargenomen. Het nieuwste contract lijkt die scheurtjes te dichten, in ieder geval op papier.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.