Loopbaan

Carriere
zorgelijk

Salarisverlaging voor werknemers bij Infosys

Ook TCS en Wipro morrelden aan flexibele beloning.

© Shutterstock PearlPhoto
25 augustus 2022

Ook TCS en Wipro morrelden aan flexibele beloning.

Hoewel vrijwel overal ter wereld het tekort aan gekwalificeerd IT-personeel de salarissen opdrijft, durft het Indiase Infosys de variabele bonussen van het personeel te verlagen tot gemiddeld 70% van het maximum.

De reden voor de collectieve salarisverlaging is dat het management de winstmarges niet haalde die aan de aandeelhouders waren beloofd. Vorige maand stelde CFO Nilanjan Roy al in een voortgangsrapport over de cijfers van het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2023 dat er op verschillende plekken kostenoptimalisaties zouden worden toegepast om de operationele efficiency te verbeteren. Destijds meldde hij nog niet dat de personeelskosten daar deel van uit zouden maken.

Soms verdwijnt bonus volledig

Nu is het nieuwe beleid aan het personeel duidelijk gemaakt via een e-mail die The Register heeft ingezien. De genoemde 70% van de maximale variabele bonus is overigens een gemiddelde. Sommige werknemers krijgen tot 95,1% maar bij anderen vervalt de bonus in het geheel. De reductie van de uitkering is niet afhankelijk van de geleverde prestaties - zoals gebruikelijk bij een variabele bonus - maar wordt bepaald aan de hand van de afdeling waar iemand werkzaam is. Iedere werknemer zal het bij de salarisbetaling van augustus gelijk merken.

Infosys boekte met een omzet van 4,4 miljard dollar een groei van 17,5% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. De winstmarge bedroeg 20% en daalde daarmee 3,7 procentpunten. Het personeelsverloop bedroeg in de afgelopen maanden 28,4% en dat niveau is hoger dan bij Indiase concurrenten Tata Consultancy Services (TCS), Wipro en HCL Technologies.

Infosys is overigens niet uniek met het sleutelen aan de variabele beloning. Ook TCS en Wipro hebben in de periode april tot juni de bonussen gekort, terwijl de kwartaalcijfers gezond waren. De argumentatie was dat er uitdagingen in de nabije toekomst dreigen.

CEO krijgt salarisverhoging

De vakorganisaties zijn woest over deze ingrepen die uitsluitend zijn ingegeven door mogelijke problemen als gevolg van veranderende marktomstandigheden. Een reductie van 30% van de variabele beloning is een duidelijke vorm van uitbuiting van het IT-personeel, zegt een vakbondsleider tegen The Register. In mei gaf Infosys nog een salarisverhoging van 43% aan de CEO vanwege het bereiken van een sterke groei ten opzichte van de rest van de industrie.

Lees meer over
1
Reacties
P.J. Westerhof LL.M MIM 25 augustus 2022 15:06

Volstrekt normale praktijk bij Indiase bedrijven.
Net zo normaal als de Infosys-medewerkers die hun contract gebruiken om trachten in de US te werken.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.