Development

Software-ontwikkeling
Turtlebot chassis

Robots krijgen eigen Windows

Grote verrassing op ROSCon 2018 in Madrid was Microsofts experimental ROS for Windows.

Het Turtlebot chassis van © Robotis
2 oktober 2018

Grote verrassing op ROSCon 2018 in Madrid was Microsofts experimental ROS for Windows.

Het Robot Operating System bestond al langer in de vorm van een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Microsoft verwacht dat door het te porteren naar Windows er een grotere pool aan ontwikkelaars met robots aan de slag gaan. 

Zij kunnen nu gewoon met Visual Studio aan de gang, maar daarbij dan ook gebruik maken van Windows Machine Learning en Azure Cognitive Services.

Microsoft demonstreerde het ROS for Windows in combinatie met een Turtlebot 3 chassis van Robotis, meldt The Register. De aansturing vond verder plaats met Windows 10 IoT Enterprise. In de demo was het apparaatje in staat een mens te herkennen en daar naar toe te rijden.

Makkelijker programmeren
van complexe robottaken

Microsoft is een samenwerking aangegaan met het ROS Industrial Consortium. Het doel is industriële robots meer bewustzijn van hun omgeving mee te geven. Bovendien moet het makkelijker worden voor ontwikkelaars om te programmeren voor robotfuncties.

Het ROS 1 for Windows bestaat uit een verzameling tools en libraries gericht op het creëren van complexe taken voor robots. De code is te krijgen via een speciale ros-win sectie op visualstudio.com. Er is wel een waarschuwing dat het nog om een ruwe versie gaat met de nodige bugs.

De eerste versie van de Linux-variant (ros.org) werd uitgebracht in maart 2010 (RAS Box Turtle). In mei dit jaar werd de twaalfde release uitgegeven, genaamd Melodic Morenia. Dat is ook de versie die Microsoft gebruikte als basis voor de ros-win-versie.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
JanBul 02 oktober 2018 18:16

Die dingen hebben geen scherm, dus kunnen ook geen blue screen krijgen.
Maar worden dan net mensen:
Ook bevattelijk voor virussen!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.