Overslaan en naar de inhoud gaan

AI-robot vindt Wally in 5 seconden

Een Amerikaans creatief bureau heeft een robot gebouwd die moeiteloos de roodwitgestreepte Wally gevonden kan worden. Wally is wereldwijd bekend van de zoekboeken ‘Waar is Wally’, in het Engels Where is Waldo.
© Redpepper
Redpepper

Aan een Rasperry Pi is een uArm Swift Pro robotarm gekoppeld met een vision camara kit. De camera maakt een foto van de pagina. En die koppelt dan weer naar OpenCV om de mogelijke gezichten van Wally in de foto te vinden. Die gezichten worden verzonden naar Google’s ML Vision, waar een algoritme is getraind om het gezicht van Wally te herkennen. Als de robot met een 95 procent zekerheid denkt dat er een match is, wijst hij Wally aan.

Sneller dan een vijfjarige

In een toelichting schrijft Redpepper, het bureau dat de robot ontwikkelde: “Hoewel dit alleen een prototype is, is de snelste tijd om Wally aan te wijzen nu 4,45 seconden. Dat is sneller dan dat een vijfjarige dat kan.”

Het algoritme had 62 losse hoofden van Wally en 45 hoofden met lijf van Wally nodig om getraind te worden, legt een van de medewerkers van Redpepper uit aan The Verge. Hij was verbaasd dat er zo weinig data is om het algoritme te trainen. Tijdens Google Next liet Google ook al voorbeelden zien van de kracht van ML Vision.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in