Development

Software-ontwikkeling
Python

Python 2.7 ontwikkeling gestaakt

Laatste release komt uit in april.

6 januari 2020

Laatste release komt uit in april.

Ontwikkelaars hebben de laatste hand gelegd aan Python 2.7. De komende maanden worden nog bugs uit de laatste release gehaald die in april uitkomt. De Python Software Foundation (PSF) raadt alle organisaties met klem aan te migreren naar Python 3.x.

Van uitstel komt niet altijd afstel. Het lag in de bedoeling om al in 2015 afscheid te nemen van Pyhton 2.x. Maar omdat nog zo veel organisaties vele miljoenen regels Python 2.x-code in gebruik hadden, besloot de PSF het einde van de ondersteuning vijf jaar uit te stellen.

Migratie van versie 2.x naar 3.x biedt vele voordelen, maar is niet een simpele upgrade, zoals Guido van Rossum onlangs nog betreurde in een interview met AG Connect. Het gevolg is dat ook na de 5 jaar uitstel sommige organisaties nog erg afhankelijk zijn van Python 2.7. Zo heeft bijvoorbeeld de Amerikaanse bank JP Morgan nog miljoenen regels Python 2-code in zijn Athena handelsplatform, weet ZDNet.

Python 2.7.18 - de allerlaatste update - komt half april uit. Daarna zullen beveiligingsproblemen niet meer worden opgelost. Volgens Van Rossum staat er vast nog wel een commercieel bedrijf op die de ondersteuning tegen een flinke vergoeding gaat verzorgen, hoewel die zich nog niet heeft aangediend.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.