PVV tegen heffing op internetdiensten

19 mei 2011
De PVV is ertegen dat telecombedrijven extra geld vragen aan consumenten voor het gebruik van bepaalde internetdiensten op hun mobiele telefoon. Het gaat om applicaties waarmee consumenten kunnen chatten of bellen over het internet.

Dat zei PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel woensdag. Steeds meer telecombedrijven willen dat consumenten extra geld neertellen voor bepaalde diensten, omdat deze hun netwerk zwaarder zouden belasten. Tegelijk zouden de inkomsten van de bedrijven teruglopen als mensen minder gaan bellen of sms'en, iets waar zij geld mee verdienen.

De opstelling van de PVV is belangrijk omdat deze partij de Tweede Kamer een meerderheid kan bezorgen. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) zei eerder dat de diensten beschikbaar moeten blijven voor consumenten, maar dat hij zich kan voorstellen dat er extra geld voor wordt gevraagd.

Wel hoger tarief voor hogere snelheid
Van Bemmel kan zich voorstellen dat telecombedrijven meer geld vragen naarmate het internet sneller is of er meer data verwerkt worden. Maar als blijkt dat je ook met een goedkoop telefoonabonnement prima kan bellen of chatten over het internet, dan mag het telecombedrijf geen extra heffing opleggen, aldus het Kamerlid.

Volgende week vergadert de Tweede Kamer over de telecomwet. Waarschijnlijk legt de Tweede Kamer dan voorstellen neer bij Verhagen over hoe ze wenst dat telecombedrijven met deze kwestie omgaan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.