Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen met inloggen DigiD

DigiD lijkt last te hebben van een storing. Sinds 07.30 uur komen er meldingen binnen van gebruikers over storingen met DigiD bij de website allestoringen.nl.

Een woordvoerder van Logius, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor DigiD, bevestigt dat er zeker zeven meldingen zijn binnengekomen over DigiD. Hij weet nog niet hoe grootschalig de storing is. Dit wordt verder onderzocht. Bij allestoringen.nl zijn honderden meldingen binnengekomen van een storing met DigiD.

Geen afspraak

DigiD wordt onder meer gebruikt om afspraken te maken bij de GGD voor een coronatest of een prikafspraak. Het is dus mogelijk dat sommige mensen op dit moment geen afspraak kunnen maken.

Een woordvoerder van de GGD laat echter weten dat er nog geen melding binnen is gekomen dat DigiD vastloopt. Als een toegangssysteem vastloopt, krijgt de GGD hier in principe direct een melding van. "Dat is niet gebeurd. Wel kan dat altijd nog veranderen - dat weet je nooit."

Als DigiD bij veel mensen hapert, bellen ze eerder naar de callcenters en de servicedesk van de GGD, voegt de woordvoerder daar aan toe. "Dat is een goeie graadmeter, want in die gevallen wordt het ontzettend druk bij ons. Dat is nu niet het geval."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in