Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen met C2000 zorgen dagelijks voor tientallen meldingen

Er komen dagelijks tien tot honderd meldingen binnen over problemen met het vernieuwde communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. Dat systeem werd in januari in gebruik genomen.
politie
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Politievakbond ACP en de centrale ondernemingsraad van de politie trokken al meermaals aan de bel. Het komt te vaak voor dat agenten geen contact kunnen leggen met de meldkamer en er leven zorgen over de veiligheid van agenten op straat.

Volgens Grapperhaus beoordeelt de politie het systeem slechter dan de brandweer, ambulancediensten en defensie. "In het algemeen kunnen zij goed werken met het nieuwe netwerk", zegt de minister over de laatste drie diensten.

Maar bij de politie worden "verbindingsproblemen" gemeld, aldus Grapperhaus. Dat vooral de politie met problemen kampt "lijkt te maken te hebben met de intensiteit waarmee de politie gebruik maakt van het spraaknetwerk van C2000 en de snelheid van verplaatsen".

Meer tijd nodig

Grapperhaus zei vorige maand nog dat er tijd nodig is op alle knelpunten op te lossen. Volgens hem werd er 'nazorg' geleverd en is de verwachting dat de verbindingsproblemen worden opgelost. Alle meldingen die gedaan zijn worden serieus genomen. Er zijn extra ingerichte teams die klachten verifiëren en analyseren. 

In februari waren er bovendien al drie keer updates uitgevoerd die de kwaliteit van het netwerk moesten verbeteren. Grapperhaus stelde dat die updates een positief effect hebben gehad en tot een significante afname van de aanloopproblemen hebben geleid. Maar het kan nog een paar maanden duren voordat het netwerk goed ingeregeld is. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in