Management

Software-ontwikkeling
Developer blij

Populariteit open source groeit maar door

Transparantie gezien als groot voordeel.

© Shutterstock Pressmaster
21 juni 2021

Transparantie gezien als groot voordeel.

Organisaties zijn bij het ontwikkelen van software de afgelopen jaren steeds meer gebruik gaan maken van opensourcesoftware. Inmiddels zegt meer dan 90% van de ontwikkelaars te verwachten dat open source deel uitmaakt van hun werk de komende jaren.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd begin dit jaar door onderzoeksbureau Resonance onder ontwikkelaars bij grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk in opdracht van Aiven, een Fins softwarebedrijf dat opensourcetechnologie combineert met cloudinfrastructuur.

Als voordelen noemden de respondenten vooral de transparantie van de code (69%) en minder afhankelijkheid van een leverancier (vendor lockin)(53%).

Het belangrijkste probleem dat zij met open source hebben is het beheer. Van de ondervraagden ziet 52% dat als een uitdaging. Verder komen ook problemen met het installeren van de software (48%), ontbreken van support (45%) en verborgen kosten (27%) naar voren. Uit het onderzoek bleek dat 35% wel geïnteresseerd is in het uitbesteden van deze beheertaken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.