Beheer

Security
stoplicht

Populaire apps die werkgevers moeten verbannen

Whatsapp Messenger en Facebook Messenger zijn de meest riskante apps.

© Shutterstock
19 juli 2018

Whatsapp Messenger en Facebook Messenger zijn de meest riskante apps.

Een beperkt aantal populaire apps lekt de meeste bedrijfsgegevens. Werkgevers moeten overwegen het gebruik van deze apps te verbieden.

Op zowel het Android- als het iOS-platform prijken Whatsapp Messenger en Facebook Messenger bovenaan de lijst met gevaarlijke apps. Op het Android-platform staat Telegram op drie, bij iOS Waze. De bevindingen komen uit het Q2 ’18 Enterprise Mobile Security Pulse Report dat IT-beveiliger Appthority gisteren publiceerde.

Ons onderzoek bevestigt dat het gebruik van populaire social- en communicatie-apps organisaties blootstellen aan excessief data-verzamelen en -delen, concludeert de IT-beveiliger. Naast het verzamelen van data bezondigen sommige apps zich ook aan het uitschakelen van https-verbindingen het het gebruik van JSPath voor het automatisch aanbrengen van nieuwe versies.

Door met het onderzoek aandacht te schenken aan dit probleem hoopt Appthority de IT-beveiligers binnen een bedrijf in staat te stellen de bedrijfsdata beter te beschermen en werknemers er toe aan te zetten beter geïnformeerde besluiten te nemen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.