Loopbaan

Outsourcing
Personeelsverloop Ordina bleef stabiel hoog

Personeelsverloop Ordina bleef stabiel hoog

Dienstverlener heeft ook het eerste kwartaal van dit jaar een verlooppercentage van 26 procent.

2 augustus 2018

Dienstverlener heeft ook het eerste kwartaal van dit jaar een verlooppercentage van 26 procent.

Dienstverlener Ordina heeft nog steeds te maken met een hoog verloop onder het personeel. Ondanks maatregelen is het verlooppercentage niet gedaald. De dienstverlener heeft er wel meer nieuw personeel bijgekregen.

CEO Jo Maes vindt het verloop nog steeds te hoog. Het eerste half jaar van 2018 stroomden er 307 FTE uit. Er kwamen 286 werknemers bij. Eind eerste half jaar werkten er 2255 FTE bij het bedrijf. Dat betekent dat Ordina nog altijd te maken heeft met een verlooppercentage van 26 procent. Dat geldt voor zowel het Nederlandse werknemersbestand als in de Benelux.

De dienstverlener wijt het hoge verlooppercentage aan een aantal factoren. “Het is een mix van factoren die een rol speelt. De economie is goed. Er is veel werk voor IT’ers. Veel bedrijven zijn op zoek. Millennials hebben sowieso een andere binding met een organisatie”, aldus een woordvoerder.

High performance teams

Ordina nam vorig jaar al maatregelen om het hoge verlooppercentage te laten dalen. Een van de initiatieven is het vormen van, wat Ordina noemt, high performance teams waarin mensen met verschillende disciplines samenwerken. “We merken dat mensen dat heel aantrekkelijk vinden. Het lukt ons om op deze manier nieuwe mensen naar ons toe te halen”, aldus de woordvoerder.

Maes zegt daarover: “Het goede nieuws is dat we 35% meer nieuwe medewerkers hebben aangetrokken in vergelijking met de eerste helft van 2017. Ons Young Professional-programma is succesvol: in het eerste halfjaar zijn 133 Young Professionals van start gegaan, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.”

Om werknemers perspectief te bieden op een interessante carrière binnen Ordina heeft het bedrijf een interne jobmarkt georganiseerd. Dat deed het dit half jaar voor het eerst.

Overheid

De dienstverlener verbeterde het eerste half jaar zijn omzet en resultaat. Het bedrijf maakte 178,9 miljoen omzet, het resultaat kwam uit op 5,1 miljoen. De omzet steeg in Nederland vooral in de overheidsmarkt. Maes: "Deze groei wordt gedreven door de eerder afgesloten ICT-mantels, de inzet van High performance teams en toegenomen omzet uit beheeropdrachten. Onze operationele verbeteringen werpen vruchten af. Het rendement wordt ondersteund door lagere kosten en een hogere productiviteit."

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
4
Reacties
Sohnie 09 augustus 2018 14:26

Mensen gaan weg vanwege veel te laag salaris, ik ook! Alleen Young Professionals die er genoegen mee nemen blijven straks over.

RB 03 augustus 2018 18:34

Indiërs zijn ze ook dol op. Die werken voor 10-15$ per uur.

RB 03 augustus 2018 18:33

Dat klopt M mensen met 20+ jaar ervaring zijn veel slechter dan mensen met 3-5 jaar ervaring of die van school af komen. Ook is het zo dat milenials werken voor 2500 om terwijl een detacheerder daar 10k+ per maand voor factureert (65€ per).

M 03 augustus 2018 12:39

"Old professionals" zijn niet meer zo welkom bij Ordina?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.