Management

Cloud
Pentagon

Pentagon gaat naar de cloud: contract 10 miljard

Leveranciers kunnen vanaf vandaag bieden op het contract.

Ministerie van Defensie, Arlington nabij Washington D.C. © CC0 - Public Domain
27 juli 2018

Leveranciers kunnen vanaf vandaag bieden op het contract.

Naar verwachting gaan Google, IBM, Microsoft en Oracle mee doen in het biedingsproces, maar is AWS al de gedoodverfde winnaar van het contract.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil het mega-project Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) in één keer bij één partij neerleggen. Het contract heeft in principe een looptijd van 10 jaar, maar nu worden slechts de eerste twee jaar gegund.

Het Pentagon kondigde de biedingsprocedure voor JEDI al in maart aan. Dat was gelijk aanleiding voor commotie omdat de procedure Amazon voordeel zou bieden.

Een ander contract dat het ministerie sloot met Google - project MAVEN - leidde tot veel weerstand binnen en buiten Google. Dat contract was specifiek gericht op de inzet van kunstmatige intelligentie in combinatie met drones. De controverse liep zo op dat Google inmiddels heeft aangegeven het contract niet te willen verlengen.

Het ligt niet in de verwachting dat de inhoud van het JEDI-contract zoveel tongen losmaakt. Het is een veel breder contract. Toch ziet TechhCrunch de opzet van MAVEN wel als een soort testcase voor JEDI.

De geïnteresseerde partijen hebben tot 17 september om hun voorstellen in te dienen.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.