Beheer

Infrastructuur
beeldbellen

Overstap naar Teams dringt voor gebruikers Skype for Business Online

Microsoft waarschuwt dat de stekker eruit gaat.

© CC0 - Pexels.com Cottonbro
3 februari 2021

Microsoft waarschuwt dat de stekker eruit gaat.

Gebruikers van Skype for Business hebben nog tot 31 juli dit jaar om een alternatief te zoeken, bij voorkeur naar Teams, waarschuwt Microsoft. Bedrijven zouden nu de finale migratie in gang moeten zetten, als ze dat niet al hebben gedaan.

Aan die deadline wordt niet meer getornd, ook al hebben bedrijven door de maatregelen tegen de Covid-19-pandemie wellicht vertraging opgelopen in hun migratiestrategie. Microsoft signaleert dat al veel bedrijven bezig zijn met het uitvoeren van die plannen of ze hebben afgerond. Maar van de twee jaar tijd die Microsoft gaf voor de overstap zijn nog maar zes maanden over.

Op 31 juli 2019 kondigde het bedrijf aan een punt te willen zetten achter Skype for Business Online en Skype for Business Server. Bedrijven waren tot dan toe huiverig over te stappen op Teams omdat hun vertrouwde Skype-dienstverlening meer mogelijkheden bood. Hoewel dat argument in de jaren daarvoor klopte, claimde Microsoft in 2018 dat beide producten dezelfde functies konden verzorgen. Sindsdien is verder gewerkt aan verbetering van bijvoorbeeld de telefoonfuncties en de introductie van nieuwe hulpmiddelen voor samenwerking in Teams.

Het gebruik van Teams heeft ondertussen een forse impuls gekregen door het vele thuiswerken in de Covid-19-pandemie. In oktober 2020 meldde Microsoft dat dagelijks 115 miljoen mensen gebruik maakten van Teams. In april vorig jaar stond de teller nog maar op 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.