Overslaan en naar de inhoud gaan

Oudere Windows-versies geen kopzorg meer voor ontwikkelaar

Softwareontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van de nieuwste eigenschappen van Windows 10 zonder zich druk te hoeven maken of (en hoe) hun apps dan ook werken op oudere versies van het besturingssysteem.
Developer
© CC0 - Unsplash
CC0 - Unsplash

Met de aankondiging van Project Reunion zegt Microsoft waar te maken wat al enkele jaren op het programma stond: ontwikkelaars kunnen toepassingen bouwen die op alle 1 miljard Windows 10-apparaten werken. Rajesh Jha, executive vice-president van de Experiences and Devices Group bij Microsoft, zei dat gisteren tijdens de virtuele BUILD-ontwikkelaarsconferentie.

"Wij brengen de gecombineerde kracht van win32 en UWP samen zodat ontwikkelaars niet langer hoeven te kiezen." Project Reunion werkt door de API's die in het verleden zijn gemaakt te ontkoppelen van het Windows -platform en daar nieuwe voor in de plaats te zetten. Waar nodig worden de API's aangevuld met functionaliteiten die de oudere Windows-versies nog niet ondersteunen (polyfill).

Losgemaakt uit Windows

Ontwikkelaars kunnen nu dus voor nieuwe apps gebruik maken van de API die beschikbaar is via NuGet, een open source package-manager. Daarnaast komt er in het kader van Project Reunion nog de WebView2-toolkit. Daarmee kunnen developers Chromium-gebaseerd Webview in apps implementeren met dan de volledige functionaliteit, zonder afhankelijkheid van de functionaliteit die een bepaalde Windows-versie biedt.

In Project Reunion wordt verder ook gewerkt aan Windows in de vorm van een streaming service. Ontwikkelaars kunnen dan niet alleen apps bouwen voor apparatuur waar Windows 10 op draait maar ook voor Macs, plus Linux-, Android- en iOS-gebaseerde apparatuur. Voor het streamen van apps naar die niet-Windows-platformen moet tot nog toe een aparte versie van de app worden gecreëerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in