Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ordina BPO' omgedoopt tot 'Centric FSS'

Met de overname van Ordina’s zwaar verlieslijdende BPO-activiteiten wil Centric zijn positie in de financiële sector verstevigen. De afgelopen maanden is veel aandacht besteed aan de reorganisatie van de nieuwe dochteronderneming, met als doel de klant beter en efficiënter te bedienen en de verliezen terug te brengen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Volgens ceo Gerard Sanderink van Centric is daartoe behalve afscheid van bijna eenderde van de medewerkers ook een cultuuromslag nodig, niet alleen binnen wat nu dan Centric FSS heet, maar ook bij klanten. Om de uitbesteding van backoffice-activiteiten een verantwoorde zakelijk fundament te verschaffen is volgens Sanderink een rationalisering van processen en software nodig, die verder gaat dan wat de banken gewend zijn vanuit Ordina.

In een interview in Automatisering Gids, enkele weken na de overname, zei Sanderink met klanten die zijn visie op de aanpak van de BPO-activiteiten niet delen, ‘een goed gesprek’ te willen voeren, waarbij voortijdige beëindiging van de sourcingrelatie zeker een optie zal zijn. Naar informele bronnen melden, zouden twee bancaire klanten die route inmiddels gekozen hebben. Maar Centric en de banken in kwestie stellen zich formeel op het standpunt dat 'nog geen beslissing' is gevallen over de uitbestedingsrelatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in