Beheer

Personal Tech
iMac 2019

Ook iMacs stilletjes vernieuwd

De iMac volgt de iPad: in vernieuwing nu die Apple heel stilletjes brengt.

© Apple
19 maart 2019

De iMac volgt de iPad: in vernieuwing nu die Apple heel stilletjes brengt.

Apple voorziet zijn all-in-one Mac-desktopcomputer van nieuwe processoren en krachtigere grafische chips. Het stilletjes uitgebrachte 2019-model van de iMac heeft krachtigere Intel-CPU's, tot aan het Core i9 9900K-topmodel, en valt optioneel met AMD's krachtige Pro Vega-GPU's te verkrijgen. Uiterlijk is het ontwerp hetzelfde gebleven.

De komst van de vernieuwde iMacs is door Apple stilletjes aangekondigd: in een persbericht dat zonder evenement of vooraankondiging de wereld in is gestuurd. Het bedrijf van Tim Cook heeft dit net ook al gedaan voor nieuwe uitvoeringen van zijn iOS-draaiende tablets: de 2019-modellen van de iPad Air en iPad mini. Het iMac-aankondigende persbericht is nog niet beschikbaar op Apple's Nederlandse site.

Negende en achtste Intel-generatie

De fabrikant claimt een prestatieverdubbeling voor zijn iMac-lijn. Deze all-in-one desktopcomputers zijn nu verkrijgbaar met processors tot aan 8-core processors van Intels nieuwste, negende generatie in de Core i-reeks. Daarnaast biedt Apple in zijn iMacs nu grafisch vermogen met de Vega-chips van Intel-concurrent AMD. Overigens geldt de grootste vernieuwing - en daarmee prestatiesprong - voor de 27 inch iMac. Die valt te bestellen met 6- en 8-core processors van Intels negende generatie.

Het ook vernieuwde 21,5 inch iMac-model moet het doen met quad- en 6-core processors van Intels achtste generatie. De 27 inch iMac haalt hiermee de door Apple geclaimde prestatieverdubbeling: tot wel 2,4 keer het niveau van de voorgaande iMac-generatie. De 21 inch iMac biedt 'slechts' een prestatieverbetering van maximaal 60 procent, aldus Apple.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.