Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple brengt nieuwe iPads uit

Apple heeft vandaag nieuwe iPads aangekondigd. De vernieuwde versies van de iPad Air en iPad mini komen vanaf volgende week op de markt. Apple kondigde de nieuwe modellen aan met een sober persbericht en organiseerde geen speciale presentatie, zoals het bedrijf doorgaans doet.
© Apple
Apple

Volgens Apple bieden de nieuwe iPads een sterke verbetering van de prestaties en kracht. Waarom Apple kiest voor een persbericht in plaats van een presentatie is niet bekend. Volgende week staat er wel een presentatie van Apple gepland, maar de algemene verwachting is dat deze zal gaan over een eigen streamingdienst voor tv-series en films.

'High-end features'

De iPad Air krijgt een scherm van 10,5 inch en levert volgens de techfabrikant "High-end features en performance' tegen een zeer lage prijs. Zo ondersteunt de iPad Air Apple Pencil en beschikt de iPad over een A12 bionische-chip met Apple’s Neural Engine. Dit zorgt volgens de fabrikant zijn voor een performance-boost van 70 procten en tot twee keer het aantal graphics van zijn voorganger. Ook het scherm is ontwikkeld: Apple spreekt van een verdubbelde graphics-capaciteit en het Retina-display met True Tone-technologie die tot 20 procent groter is geworden en een half miljoen pixels meer beslaat.

Zijn broertje, de nieuwe iPad mini, zal een scherm krijgen van 7,9 inch en bezit Apple Pencil-ondersteuning, een geavanceerd Retina-display en de A12 bionische chip. Met die A12-chip kan de nieuwe iPad mini volgens Apple drie keer sneller multitasken dan zijn voorgangers en levert het tot negen keer snellere graphics. Het Retina-scherm met 'True Tone-technologie' zou volgens de fabrikant 25 procent meer helderheid en de hoogste pixeldichtheid van alle iPad-schermen leveren. 

Vanaf maandag verkrijgbaar

De mogelijkheid tot bestellen van de nieuwe apparaten staat vanaf maandag open via de website van Apple. Ook in fysieke winkels zijn de iPads vanaf volgende week te koop. De prijzen die Apple zal hanteren liggen op 459 euro voor de nieuwe iPad mini, en 569 euro voor de nieuwe iPad Air. 

Apple-CEO Tim Cook heeft de nieuwe iPad mini 'verklapt' in een tekstloze Tweet:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in