Loopbaan

Carriere
Apple

Ook Apple zet rem op werving nieuw personeel uit angst voor recessie

Maatregel geldt niet voor alle teams. 

Apple Store in Manhattan, New York © Pixabay Matcuz
19 juli 2022

Maatregel geldt niet voor alle teams. 

Apple gaat volgend jaar minder mensen aannemen bij een aantal divisies. Dat doet het bedrijf om beter te kunnen omgaan met een mogelijke recessie, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Niet alle teams binnen Apple gaan voorzichtiger om met het uitbreiden van het personeelsbestand. Apple wil volgend jaar nog steeds veel nieuwe hardware uitbrengen. Daarbij zou ook een bril zitten die de gewone wereld vermengt met virtuele beelden. Dat zou de eerste nieuwe productcategorie zijn waar Apple zich op richt sinds 2015.

Big Tech voorzichtig

De voorzichtigheid van Apple is opvallend omdat het bedrijf tijdens de coronapandemie juist goed presteerde. Het bedrijf komt doorgaans ook beter dan concurrenten door perioden van economische tegenwind heen.

Apple is echter niet het enige techbedrijf dat voorzichtig omspringt met de werving van nieuw personeel. Diverse andere grote techbedrijven zijn ook op de rem gaan staan. Onder meer Spotify gaat minder nieuwe mensen aannemen en bedrijven als Twitter en Uber zijn helemaal gestopt met het aannemen van nieuwe mensen. Ook deze bedrijven zeggen bang te zijn voor een recessie. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.