Management

Zakelijke software
geld

Onderzoek: MKB'ers gaan flink investeren in digitalisering

'Noodzaak om te digitaliseren groter dan ooit'

© Shutterstock
8 december 2020

'Noodzaak om te digitaliseren groter dan ooit'

Ondernemers gaan flink investeren in digitalisering; ruim 32 procent is voornemens om geld te stoppen in ict-gerelateerde doeleinden. Dat was afgelopen juni 21 procent, zo blijkt uit onderzoek van mkb-financieringsplatform October onder 1200 ondernemers.

“Al jaren wordt mkb’ers verteld te investeren in digitalisering, maar nu lijkt de noodzaak meer ingedaald dan ooit”, zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland. “Dat bijna een derde van de Nederlandse ondernemers wil digitaliseren, laat zien welke impact de crisis heeft. Het grootste werk-experiment ooit lijkt dus een digitaliseringsgolf te brengen.”

Geld uitgeven aan machines en apparatuur blijft bij MKB'ers populair. Dat geldt ook voor opleiden: Zo'n 25 procent (voorheen 17 procent) stelt daar in te investeren. Daarnaast wordt ook de  inzetbaarheid van werknemers veel genoemd, net als investeren in marketing.

Financieringsbehoefte

De plannen zorgen voor een verdubbeling in financieringsbehoefte in vergelijking met een 'normaal' jaar, weet Mannaerts.“En één die tot actie noopt, want al die ondernemers moeten ergens kunnen aankloppen zonder dat de deur dicht blijft.”

De voor veel organisaties benodigde investeringen lijken onder meer de Nederlandse softwaremarkt goed te doen. Ondanks de coronacrisis verwacht 40 procent van de softwarebedrijven die meededen aan de Main Software 50 volgend jaar een groei van meer dan 20 procent, zo meldde AG Connect eerder.  

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.