Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek: MKB'ers gaan flink investeren in digitalisering

Ondernemers gaan flink investeren in digitalisering; ruim 32 procent is voornemens om geld te stoppen in ict-gerelateerde doeleinden. Dat was afgelopen juni 21 procent, zo blijkt uit onderzoek van mkb-financieringsplatform October onder 1200 ondernemers.
geld
© Shutterstock
Shutterstock

“Al jaren wordt mkb’ers verteld te investeren in digitalisering, maar nu lijkt de noodzaak meer ingedaald dan ooit”, zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland. “Dat bijna een derde van de Nederlandse ondernemers wil digitaliseren, laat zien welke impact de crisis heeft. Het grootste werk-experiment ooit lijkt dus een digitaliseringsgolf te brengen.”

Geld uitgeven aan machines en apparatuur blijft bij MKB'ers populair. Dat geldt ook voor opleiden: Zo'n 25 procent (voorheen 17 procent) stelt daar in te investeren. Daarnaast wordt ook de  inzetbaarheid van werknemers veel genoemd, net als investeren in marketing.

Financieringsbehoefte

De plannen zorgen voor een verdubbeling in financieringsbehoefte in vergelijking met een 'normaal' jaar, weet Mannaerts.“En één die tot actie noopt, want al die ondernemers moeten ergens kunnen aankloppen zonder dat de deur dicht blijft.”

De voor veel organisaties benodigde investeringen lijken onder meer de Nederlandse softwaremarkt goed te doen. Ondanks de coronacrisis verwacht 40 procent van de softwarebedrijven die meededen aan de Main Software 50 volgend jaar een groei van meer dan 20 procent, zo meldde AG Connect eerder.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in